Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Öppna förskolan Norrby

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan är en del av Familjecentralen Norrby.

Familjecentralen Norrby.

Förändringar med anledning av corona

Verksamheten har anpassats för att minska risken för smittspridning, därför kommer den öppna verksamheten bara ta emot ett begränsat antal besökare inomhus. Hur många besökare som kan tas emot varierar beroende på lokalstorlek och andra förutsättningar. Våra caféer erbjuder enbart kaffe, te, klämmisar och barnmatsburkar, men du som besöker oss får gärna ta med egen mat. Även fortsättningsvis under hösten erbjuder vi till viss del uteverksamhet på våra öppna förskolor.

Vid våra evenemang kommer det finnas möjlighet att förboka plats, drop-in kommer att finnas i mån av plats.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, friska barn och vuxna är välkomna!

Öppettider:

Avvikande öppettider:

28 och 29 september, 16 oktober mellan kl 9.00-12.00 samt 8 december är öppna förskolan är stängd för planering och utbildning.

Öppettider för september:

Måndag: kl 10.00-12.00 Ute vid lekplatsen på Dalbogatan
Tisdag: kl 09.00-12.00 inne på öppna förskolan samt kl 13.00-15.00 ute vid lekplatsen på Dalbogatan
Onsdag: kl 09.00-12.00 babyöppet(0-1 år) inne på öppna förskolan samt kl 13.00-15.00 ute vid lekplatsen på Dalbogatan
Torsdag: kl 09.30-12.00 inne på öppna förskolan
Fredag: kl 10.00-12.00 ute vid lekplatsen på Dalbogatan

Mer information om detta hittar du på våra sociala medier:
Instagram: familjecentralennorrbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Facebook: Familjecentralen Norrbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Måltider

Vi säljer kaffe, te och frukt till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Babyöppet

Babyöppet är en träffpunkt för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga. Onsdagar från klockan 9-12

Mini-röris

På fredagar finns det möjlighet för föräldrar och barn (från 2 år) att vara med på Mini-Röris.

Fredagsfrukost

Fredagar klockan 8.30- 9.30 finns möjlighet att köpa frukost, det kostar 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn. Ibland bjuder vi in en frukostgäst!

Småbarnsbibliotek

Vi har ett  litet småbarnsbibliotek med böcker på många olika språk. Böckerna kan du läsa här men också låna med dig hem. Vi har också Föräldrahyllan med böcker om att vänta och föda barn, barnets utveckling och annat som kan intressera dig som småbarnsförälder. En del tidskrifter finns också att läsa och låna hem.

ABC föräldrakurs

ABC- Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripandemålet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av cirka tio föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Institutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap. Detta har format innehållet i ABC träffarna.

Anmäl dig på öppna förskolan.

Sagostunder

På tisdagar 15.30 och onsdagar 15.30 har vi sagostund.


Kalender

  • t Familjecentralen Norrby, Norrby Tvärgata 34

    Barnhälsan och uppdraget
    Specialpedagogerna Sara Carlsson och Helena Skjelstedt från barnhälsan finns på plats för samtal och frågor.Föranmälan till Familjecentralen Norrby öppen förskola 033-35 83 06. Drop in i mån av plats.


  • t Familjecentralen Norrby, Norrby Tvärgata 34

    Barn och skärmar
    Psykolog Zekiye Sag från mödra och barnhälsovården kommer och berättar om och svarar på frågor kring barn och skärmar. Föreläsningen är kostnadsfri.Föranmälan till Familjecentralen Norrby öppna försko...

L

Sociala medier

Följ oss gärna via våra sociala medier

Instagram: familjecentralennorrbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Facebook: Familjecentralen Norrbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta hit

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-22 16.37

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Norrby

g q n C