Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna förskolan Norrby

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan är en del av Familjecentralen Norrby.

Familjecentralen Norrby

Hus och person

Öppettider och besöksadress

  • Måndag: klockan 09.00-12.00 och 14.00-16.00 (pappaöppet på eftermiddagen)
  • Tisdag: klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.00. Denna dag erbjuder vi också SFI på förmiddagen för föräldralediga
  • Onsdag: klockan 09.00-12.00 Babyöppet (0-12 månader) och 13.00-16.00
  • Torsdag: klockan 10.00-12.00. Spädbarnsmassage erbjuds för anmälda grupper.
  • Fredag: klockan 08.30-12.00 (frukost 8.30-9.30).

Avvikande öppettider:

Håll utkik på våra sociala medier för aktuell information och eventuella förändringar.

Besöksadress

Norrby Tvärgata 34, Borås

Ikon: Kalender

Kalender

Aktiviteter på våra familjecentraler och öppna förskolor.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt, smörgås och barnmat till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Babyöppet

Babyöppet är en träffpunkt för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0 år-12 månader. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga. Onsdagar från klockan 9.00-12.00

Pappaöppet

Pappaöppet är en träffpunkt endast för pappor med barn 0 år till förskoleklasstart. Pappaöppet finns på öppna förskolan Norrby på måndagar mellan klockan 14.00-16.00.

SFI på öppna förskolan- ”Språk ger resursstarka föräldrar”

Är du kvinna och har barn i ålder 0- skolstart och behöver träna ditt svenska språk, få hjälp med samhällsfrågor och utveckla ditt föräldraskap. Då ska du komma till oss!

Verksamheten är en öppen förskoleverksamhet med fokus på SFI-utbildning (svenska för invandrare) Här får du få lära dig svenska och träna dig på att prata, tillsammans med andra människor med stöd av SFI-lärare. Du kommer också möta föräldra- och kultur stödjare som kan hjälpa kring föräldrafrågor, samhällsfrågor, slussa dig vidare eller stötta dig om du har andra behov.

Verksamheten riktar sig främst till målgruppen kvinnor med utländsk bakgrund som har barn i ålder 0- skolstart. Du är välkommen tillsammans med barnet eller då barnet är på förskolan.

Mer information om språk ger resursstarka föräldrar

Rörelsestund

På fredagar finns det möjlighet för föräldrar och barn att vara med på en rörelsestund ca klockan 10.00.

Fredagsfrukost

Fredagar klockan 8.30- 9.30 finns möjlighet att köpa frukost.

Småbarnsbibliotek

Vi har ett småbarnsbibliotek med böcker på många olika språk. Böckerna kan du läsa här men också låna med dig hem. Vi har också Föräldrahyllan med böcker om att vänta och föda barn, barnets utveckling och annat som kan intressera dig som småbarnsförälder. En del tidskrifter finns också att läsa och låna hem.

Sångstunder

Vi erbjuder sångstunder varje öppettillfälle, klockan 11.30 samt 15.00.

Sagostunder

Vi erbjuder sagostund varje dag.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi träffas på torsdagar mellan klockan 10.30-11.30 och kurser startar regelbundet under terminen. Anmäl ditt intresse till öppna förskolan 072-8851568

ABC föräldrakurs

ABC- Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripandemålet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av cirka tio föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Institutet och Stockholms stad. 5 700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap. Detta har format innehållet i ABC träffarna.

Information om ABC föräldrakurs

Barn-HLR

Under utbildningen lär du dig barn-HLR 0-18 år, att använda en hjärtstartare effektivt och åtgärder vid luftvägsstopp. Utbildningen består främst av praktisk träning och tar cirka 2 timmar.

För frågor och anmälan ring 072-88 51 568 eller kom in till familjecentralen Norrby.

Tummen up

Sociala medier

Följ oss gärna via våra sociala medier

Instagram: familjecentralennorrby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Norrby

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender