Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna förskolan Norrby

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan är en del av Familjecentralen Norrby.

Familjecentralen Norrby

Hus och person

Öppettider och besöksadress

 • Måndag: klockan 09.00-12.00
 • Tisdag: klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.00. Denna dag erbjuder vi också SFI för föräldralediga här på öppna förskolan.
 • Onsdag: klockan 09.00-12.00 Babyöppet (0 - 12 månader) och 13.00-16.00
 • Torsdag: klockan 10.00-12.00. Spädbarnsmassage erbjuds också för anmälda grupper.
 • Fredag: klockan 08.30-12.00 (frukost 8.30-9.30)

Avvikande öppettider:


Håll utkik på våra sociala medier för aktuell information och eventuella förändringar.

Besöksadress

Norrby Tvärgata 34, Borås

Ikon: Kalender

Kalender

Aktiviteter på våra familjecentraler och öppna förskolor.

Måltider

Vi säljer kaffe, te och frukt till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Babyöppet

Babyöppet är en träffpunkt för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0 år-12 månader. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga. Onsdagar från klockan 9.00-12.00

Babybokprat

Babybokprat är sång, rim och ramsor för barn som är mellan 0-1 år. Erbjuds vissa tillfällen under babyöppet.

Språka tillsammans - SFI på öppna förskolan

Är du föräldraledig och behöver träna och utveckla ditt svenska språk. Hos oss kan du träna svenska på olika sätt genom att prata mycket, lyssna, skriva och läsa. Prata om hur det är att vara förälder tillsammans med andra och få utveckla ditt föräldraskap.

Mer information om Språka tillsammans

Pappa och barn -Öppet

Under fem lördagar, med start 15/10 kommer Öppna förskolan Norrby hålla öppet på lördagar för pappor med barn. Öppettiden är klockan 10.00-12.00.

På pappa och barn -öppet får pappor som har ålder 0 år till förskoleklasstart möjlighet att träffa andra pappor med barn, knyta nya kontakter samt byta erfarenheter och kunskaper med varandra.

Mini-röris

På fredagar finns det möjlighet för föräldrar och barn (från 2 år) att vara med på Mini-Röris ca klockan 10.00.

Fredagsfrukost

Fredagar klockan 8.30- 9.30 finns möjlighet att köpa frukost, det kostar 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn. Ibland bjuder vi in en frukostgäst!

Småbarnsbibliotek

Vi har ett  litet småbarnsbibliotek med böcker på många olika språk. Böckerna kan du läsa här men också låna med dig hem. Vi har också Föräldrahyllan med böcker om att vänta och föda barn, barnets utveckling och annat som kan intressera dig som småbarnsförälder. En del tidskrifter finns också att läsa och låna hem.

Sångstunder

Vi erbjuder sångstunder varje öppettillfälle, klockan 11.30 samt 15.30.

Sagostunder

På fredagar ca 10.30 har vi sagostund.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi träffas digitalt på torsdagar mellan klockan 10.30-11.30 och kurser startar regelbundet under terminen. Anmäl ditt intresse till öppna förskolan telefonnummer 033-358306

ABC föräldrakurs

ABC- Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripandemålet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av cirka tio föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Institutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap. Detta har format innehållet i ABC träffarna.

Information om ABC föräldrakurs

Tummen up

Sociala medier

Följ oss gärna via våra sociala medier

Instagram: familjecentralennorrby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Norrby

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender