Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna förskolan Fristad

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Hus och person

Öppettider och besöksadress

  • Tisdag: klockan 9.00-12.00 Babyöppet (0-12 månader).
  • Onsdag: klockan 9.00-12.00 öppet för vuxen och barn från 0år fram tills att barnet börjar förskoleklass.
  • Torsdag: klockan 9.00-12.00 öppet för vuxen och barn från 0år fram tills att barnet börjar förskoleklass.
  • Fredag: klockan 9.00-12.00 öppet för vuxen och barn från 0år fram tills att barnet börjar förskoleklass.

Avvikande öppettider:

Förskolan är stängd följande datum: 24 och 25 april.

På vår instagramsida hittar du alltid aktuell information om våra aktiviteter och eventuella förändringar.

Besöksadress

Munkågården, Asklandavägen 3, Fristad

Ikon: Kalender

Kalender

Aktiviteter på våra familjecentraler och öppna förskolor.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, rån, skorpor och barnmat till självkostnadspris. Betalar gör du via Swish.

Det här erbjuder vi

Musik och rytmikstund vid varje öppettillfälle, sagostund, och skapande aktivteter i vår ateljé. Vi har också möjlighet att kunna vara ute då öppna förskolan har tillgång till skogen som ligger alldeles om knuten samt sandlåda och bollplan.

Babyöppet

På tisdagar klockan 9-12 har vi babyöppet. Det är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en Musik och rytmikstund klockan 10 som är anpassad för de små, med sånger, rytmik och ramsor.

Barn-HLR

Under utbildningen lär du dig barn-HLR 0-18 år, att använda en hjärtstartare effektivt och åtgärder vid luftvägsstopp. Utbildningen består fråmst av praktisk träning och tar 2 timmar. För att vi skall kunna fokusera på kursinnehållet sker kursen utan barn.


Språk ger resursstarka föräldrar - SFI på öppna förskolorna

Är du föräldraledig och behöver träna och utveckla ditt svenska språk. Hos oss kan du träna svenska på olika sätt genom att prata mycket, lyssna, skriva och läsa. Prata om hur det är att vara förälder tillsammans med andra och få utveckla ditt föräldraskap.

Mer information om språk ger resursstarka föräldrar

ABC föräldrakurs

ABC - Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Information om ABC föräldrakurs

Tummen up

Sociala medier

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Fristad

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender