Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Handbok för trygghet i offentlig miljö

Handboken för trygghet i offentlig miljö är ett stöd för att beskriva hur processen kan se ut för att identifiera, utvärdera, åtgärda och förbättra offentliga platser som upplevs som otrygga. Platserna kan vara allt från torg, parker, skolgårdar eller en inomhusmiljö i en offentlig byggnad. Handboken ger exempel på faktorer som påverkar fysiska och sociala miljöer, vilka system för uppgiftsinhämtning som finns tillgängliga inom kommunen samt förslag på projekt och insatser för att förbättra dessa.

Vidare så beskriver dokumentet hur budget för drift och investeringar bör utformas för att möta uppsatta mål inom verksamheten.

Handbok för trygghet i offentlig miljö Pdf, 12.5 MB.

Tyck till om trygghet

Det går att göra mycket för att skapa en tryggare stad. Men det är först när vi hjälps åt som vi ser den största skillnaden. Den här handboken är en hjälp för oss i Borås Stad i arbetet med att skapa en tryggare offentlig miljö – ett arbete som vi allra helst vill göra tillsammans med dig som invånare. De projekt som lyckas bäst är nämligen inte de som är styrda uppifrån, utan det är när vi möts på mitten och utvecklar staden. Tillsammans!

Har du idéer om hur vi kan öka tryggheten i ditt område eller på en annan plats i Borås? Lämna gärna in en synpunkt i formuläret nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Synpunkter och felanmälan

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Handbok för trygghet i offentlig miljö

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter