Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Trygghetsvandringar

Trygghetsvandringar genomförs årligen på ett antal bostadsområden i Borås och syftar till att skapa en känsla för sitt område, att värna om det och trivas i det.

Dialog och inflytande

Det ger möjlighet till dialog mellan verksamma aktörer och de som bor i området och är en metod för medborgare att ha inflytande och vara med att förbättra- och förändra sin närmiljö.
Trygghetsvandringarna genomförs i samverkan mellan olika kommunala verksamheter och bolag och är öppna för alla intresserade.

Tidigare trygghetsvandringar

Dalsjöfors

Den 13 november 2023 anordnades en trygghetsvandring i Dalsjöfors. Nu har förslagen från trygghetsvandringen i Dalsjöfors sammanställts. Önskemål om gång- och cykelbana och bättre belysning är några av förslagen som kom in för att öka tryggheten på Göta.

Sammanställning av trygghetsvandring i Dalsjöfors Pdf, 403.4 kB.

Arrangörer var Borås Stad.

I kartan nedan kan du se vilka synpunkter som diskuterades under vandringen och följa återkopplingen från Borås Stad eller annan aktör som väljer att gå vidare med respektive synpunkt.

Göta

Den 19 september 2023 anordnades en trygghetsvandring på Göta. Nu har förslagen från trygghetsvandringen i Göta sammanställts. Bättre belysning och fler grillplatser är några av förslagen som kom in för att öka tryggheten på Göta.

Sammanställning av trygghetsvandring på Göta Pdf, 276.9 kB.

Arrangörer var Borås Stad.

I kartan nedan kan du se vilka synpunkter som diskuterades under vandringen och följa återkopplingen från Borås Stad eller annan aktör som väljer att gå vidare med respektive synpunkt.

Centrum

Den 10 november 2022 anordnades en trygghetsvandring med fokus på Posttorget och stråken till och från posttorget. Tjugo personer som vistas, bor eller verkar i området deltog och tyckte till om området. Nu har förslagen från trygghetsvandringen i centrum sammanställts. Bättre belysning och nya livbojar är några av förslagen som kom in för att öka tryggheten i centrum.

Sammanställning av trygghetsvandring i centrum Pdf, 314.3 kB.

Arrangörer var Borås Stad, Borås TME, Polisen och Borås City.

Hässleholmen

Den 23 november 2022 anordnades en trygghetsvandring på Hässleholmen. Fyrtio personer som bor eller verkar på Hässleholmen var med och tyckte till om området. Nu har förslagen från trygghetsvandringen på Hässleholmen sammanställts. Bättre belysning och bättre övergångsställen är några av förslagen som kom in för att öka tryggheten.

Sammanställning av trygghetsvandring på Hässleholmen. Pdf, 243.5 kB.

Arrangörer var Borås Stad, Bostäder i Borås och Victoriahem.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Trygghetsvandringar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter