Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Begravning av husdjur

Som djurägare i Borås Stad har du möjlighet att begrava ditt husdjur på djurbegravningsplatsen, som ligger på Gässlösa i Borås.

Djurbegravningsplatsen är belägen i anslutning till Blå Stjärnan Djursjukhus på Stallgatan 5, 504 41 Borås.

Djurbegravningsplatsen i Borås

Regler djurbegravningsplats, Gässlösa

  • Djurägaren ska vara bosatt i Borås Stad
  • Gravplatsens storlek är 80x80 centimeter
  • Endast kremerade djur kan begravas
  • Endast urnor grävs ner
  • Gravplatsen hyrs för en tid av fem år och en kostnad på 1 173 kronor, därefter kan man göra omköp vart femte år. (indexuppräkning sker årligen). I detta pris ingår standardgravsten, betongplatta 50x50 centimeter. Kontrakt tecknas med djurägaren. Utöver skylten tillåter vi att en ljuslykta per grav placeras ut tidigast 1 november och plockas in senast 31 mars av er som gravrättsinnehavare.
  • Ansökan om gravplats på djurbegravningsplatsen, sker genom ansökningsblanketten "Ansökan om djurbegravningplats" som finns här nedan. Blanketten fylls i och skickas till Tekniska förvaltningen. När betalning har skett kan begravning ske. Gravplatsen är då hyrd i fem år.
  • Begravning utförs måndag-fredag mellan 07.00-15.00 eller efter överenskommelse. Om djurägaren vill vara med på begravningen ska personalen på Blå stjärnan kontaktas i god tid. Det går även bra att lämna urnan till personalen så gräver personalen ner den på anvisad plats.
  • Betongstenarna numreras efter kvartersplan. Det finns möjlighet till inskriptionsplatta som fästes på stenen. Exempelvis Malte 1993-2007. Detta bekostas helt av djurägaren.

Ansökan om djurbegravningsplats

För att tilldelas djurbegravningsplats måste du fylla i formuläret nedan och betala in 1 173 kronor till kommunens bankgiro 991-1025. Alternativt swisha till TEK kundtjänst 123 540 0668. OBS! Som referens anges ”TF Djurbegravningsplats” tillsammans med ditt namn.

När formuläret är ifyllt och inskickat och betalning gjorts anvisas du en plats för ditt djur. Du hyr då denna plats i fem år.

Du kan även ladda ner formuläret som ifyllbar och utskriftsbar blankett. Pdf, 228.1 kB.

Ansök

Fyll i dina uppifter:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Begravning av husdjur

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender