Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Akut hjälp, socialjour

Om du har akuta, sociala problem kan du vända dig till individ- och familjeomsorgens mottagningsgrupp på vardagar, under dagtid. På kvällar och helger hjälper sociala jouren dig.

Under dagtid på vardagar

Under kontorstid på vardagar tar individ- och familjeomsorgens mottagningsgrupp hand om akuta ärenden. Det kan handla om våld, övergrepp, missbruk eller om du är orolig för att ett barn far illa.

Gäller din fråga barn och unga?

Ring kommunens växel på 033-35 70 00 och be att få tala med mottagningsgruppen för barn och unga, om det gäller barn och unga mellan 0 och 17 år.

Gäller din fråga unga vuxna eller vuxna?

Ring kommunens växel på 033-35 70 00 och be att få tala med mottagningsenheten för unga vuxna/vuxna.

Ring: 033-35 70 00

Telefontider

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–15.00

Sociala jouren – på kvällar, veckoslut och helger

Sociala jouren hjälper dig som behöver akut stöd i en utsatt situation på kvällar och helger. Det kan handla om våld, övergrepp, missbruk eller om du är orolig för att ett barn far illa.

Sociala jouren är i tjänst under kvällar, veckoslut och helger, det vill säga när övriga socialtjänsten inte finns tillgänglig. När du vänder dig hit får du kontakt med en socialsekreterare.

Sociala jouren når du genom att ringa 112 och be att få prata med sociala jouren i Borås.

Telefontider

Måndag-torsdag: 17.00-8.00
Veckoslut och helger: från fredag kl. 15.00-måndag kl. 8.00

Telefontiderna kan ändras i samband med storhelger.

112

Kontakta SOS alarm på 112 om du är i akut behov av att omgående få skydd eller stöd, till exempel vid fara för liv, egendom och miljö. Om du är i en situation där du inte behöver akut hjälp kan du ringa något av följande nummer:

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Du kan ställa frågor och få råd om vård dygnet runt på sjukvårdsrådgivningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Akut psykiatrisk mottagning

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. De har öppet dygnet runt.

Mer information

Person som pratar

Synpunkter och klagomål

Du kan alltid lämna synpunkter och klagomål på våra tjänster och verksamheter. Det kan du göra direkt på boras.se, via brev eller genom att prata med personal i den verksamhet det gäller. Du kan lämna din synpunkt anonymt.

Lämna din synpunkt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Akut hjälp, socialjour

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol