Meny

Meny

Akut hjälp, socialjour

Om du har akuta, sociala problem kan du vända dig till individ- och familjeomsorgens dagjour på vardagar, under dagtid. På kvällar och helger hjälper sociala jouren dig.

Under dagtid på vardagar

Under kontorstid på vardagar tar individ- och familjeomsorgens dagjour hand om akuta ärenden. Det kan handla om våld, övergrepp, missbruk eller om du är orolig för att ett barn far illa.

Gäller din fråga barn och unga?

Ring kommunens växel på 033-35 70 00 och be att få tala med dagjouren för barn och unga. Du kan också skicka e-post till ifobarnochunga@boras.se.

Gäller din fråga vuxna?

Ring kommunens växel på 033-35 70 00 och be att få tala med mottagningsenheten för vuxna.

Telefontider

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–15.00

Sociala jouren – på kvällar, veckoslut och helger

Sociala jouren hjälper dig som behöver akut stöd i en utsatt situation på kvällar och helger. Det kan handla om våld, övergrepp, missbruk eller om du är orolig för att ett barn far illa.

Sociala jouren är i tjänst under kvällar, veckoslut och helger, det vill säga när övriga socialtjänsten inte finns tillgänglig. När du vänder dig hit får du kontakt med en socialsekreterare.

Sociala jouren når du genom att ringa 112 och be att få prata med sociala jouren i Borås.

Telefontider

Måndag-torsdag: 17.00-8.00
Veckoslut och helger: från fredag kl. 15.00-måndag kl. 8.00

112

Kontakta SOS alarm på 112 om du är i akut behov av att omgående få skydd eller stöd, till exempel vid fara för liv, egendom och miljö. Om du är i en situation där du inte behöver akut hjälp kan du ringa något av följande nummer:
114 14länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – polisens nummer vid icke akuta händelser
113 13länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – informationsnummer vid allvarliga olyckor och kriser

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Du kan ställa frågor och få råd om vård dygnet runt på sjukvårdsrådgivningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akut psykiatrisk mottagning

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De har öppet dygnet runt.

Mer information

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-05-15 10.34

Ändrad av:

Dela sidan: Akut hjälp, socialjour

g q n C

p

Kontakt