Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Våld och brottsutsatt

Barn, unga och vuxna som upplever våld ska få hjälp. Våldet kan innebära att du är kontrollerad, kränkt, hotad eller utsatt för fysiskt våld. Oavsett om du behöver hjälp för egen del eller är orolig för någon annan, så finns det hjälp att få.

Relationsvåldsenhetens skylt utanför entré

Våld i nära relationer
Har någon som står dig nära skrämt, hotat eller använt våld mot dig? Bor du med någon som förstört dina saker eller kontrollerat dig? Känner du dig ofta osäker och rädd? Försöker någon begränsa din frihet eller dina möjligheter att själv välja vänner eller partner? Relationsvåldsenheten hjälper dig över 18 år.

Ordsnurra

Hedersrelaterat våld
Hedersrelaterat våld och förtryck handlar i många fall om hot som begränsar en ung persons handlingsutrymme eller rätt att själv välja partner. Läs mer om hur du får hjälp för egen del eller om du är orolig för någon annan.

Mikamottagningen
Har du erfarenhet av sex mot ersättning, att skada dig med sex eller varit utsatt för människohandel för sexuella ändamål? Till Mikamottagningen Borås kan du vända dig för samtal, stöd, skydd och praktisk hjälp.

Ungdom sittande på parkbänk

Du som är barn eller ung
Har någon gjort dig illa? Du har rätt att slippa våld och kränkningar, men om du råkar ut för det finns hjälp att få. Det finns stöd även för dig som har gjort någon illa och behöver hjälp för att sluta.

Våldsbejakande extremism
Har du frågor kring våldsbejakande extremism eller är du orolig för att någon i din närhet ska dras in i en våldsbejakande extremistisk rörelse? Du kan höra av dig till Trygg Borås.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Våld och brottsutsatt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender