Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet förbättrar din uthållighet, balans, styrka och rörlighet. Det är dessutom välgörande för den psykiska hälsan och den kognitiva förmågan.

Det är aldrig för sent att börja röra på sig, den bästa träningen är den som blir av. Oavsett ålder ser man en tydlig förbättring av hälsan hos personer som börjar röra på sig. Ett tips är att utgå från det du tycker är roligt och våga testa nya saker för att ta reda på vad som passar dig.

Här kan du läsa mer om hur Borås Stad arbetar för att bidra till ökad fysisk aktivitet:

På populära Senior Sport School kan du testa många olika idrotter och får även ta del av teori och föreläsningar inom hälsa.

Senior Sport School Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På kommunens mötesplatser för seniorer och Träffpunkt Simonsland finns ett stående utbud av fysiska aktiviteter flera gånger per vecka till exempel i form av gymnastik med olika svårighetsgrad, balansträning, stavgång och yoga. Om du saknar något, får du gärna ta upp det med personalen.

I vackra Borås och dess omgivning finns en mängd olika friluftsmöjligheter, både precis runt knuten och lite längre bort. Även många aktivitetsplatser och utegym finns att använda helt gratis under året.

Frilufsliv och natur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prova också på balansövningar när du är ute och går.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fysisk aktivitet

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En dansgrupp på fem personer som dansar Publicerad

  Bli kommunkoreograf i Borås

  Är du koreograf eller danskonstnär? Borås Stad söker nu en eller flera kommunkoreografer, gärna från den samtida street-genren. Projektet genomförs i samverkan ...
 • Ett tänt ljus. Publicerad

  Så uppmärksammas Förintelsens minnesdag i Borås

  Den 27 januari är det den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Då hedras minnet av förintelsens offer med en ljuständningsceremoni på PA Halls te...
 • Ett reflexband på en arm Publicerad

  Hur väl syns du i mörkret?

  Det kan vara svårt att veta hur bra du syns, även om du bär reflexer från topp till tå. Det är viktigt att välja rätt typ av reflex och veta hur du använder den...
Ikon: Kalender

Kalender