Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Familjecentralen Centrum

Familjecentralen Centrum är till för dig som är blivande förälder eller har barn mellan 0 och tills dess att ditt barn börjat förskoleklassen. Här hittar du barnavårdscentral, barnmorskemottagning, socialrådgivning, bibliotek och öppen förskola. Familjecentralen Centrum drivs av Borås Stad, Herkules BVC och Regionhälsan.

Syftet med en familjecentral är bland annat att:

  • Vara en mötesplats
  • Stärka det sociala nätverket runt familjen
  • Vara kunskaps - och informationscentrum
  • Vara tillgänglig och ge stöd och god service

Besöksadress

Stora Kyrkogatan 4

Regionshälsan Borås barnmorskemottagning 

Varje onsdag finns det en barnmorska på Familjecentralen Centrum. Dit kan du gå för att till exempel göra en graviditetskontroll eller få möjlighet att ställa frågor om graviditet, amning, preventivmedel och mycket annat. För att träffa en barnmorska behöver du boka en tid.

Med anledning av covid-19 finns inte barnmorskan på plats regelbundet.

Herkules barnavårdscentral

Våra tre BHV-sköterskor på Herkules BVC hjälper och stöttar dig som förälder med frågor om ditt barns hälsa och utveckling. Vi finns på Familjecentralen Centrum och tar emot besök efter tidsbokning, men du kan också ringa till oss om du har några frågor.

Socialrådgivning

Det finns en socialrådgivare på Familjecentralen Centrum. Hon kan hjälpa dig med information, rådgivning och stödsamtal. Du kan nå henne på telefon, via barnmorska eller genom personal på barnavårdscentralen. Vår socialrådgivare finns även med i öppna förskolans verksamhet på onsdagar mellan kl. 13-16 och på torsdagar mellan kl. 9-12
 
Telefon: 033-35 52 74

Öppen förskola

På Familjecentralen Centrum finns en öppen förskola. Hit är alla föräldrar med barn från 0 till 6 år välkomna. I den öppna förskolan kan du som förälder komma i kontakt med andra föräldrar, för att diskutera, lära, få tips och idéer. Ni kan umgås, läsa, sjunga, leka och pyssla tillsammans. Här finns pedagoger som ger dig råd och stöd i din föräldraroll. Öppna förskolan arbetar utefter läroplanen. Du behöver inte anmäla dig för att komma hit. Du kommer och går med ditt/dina barn när det passar dig under öppettiderna. Som förälder ansvarar du själv för ditt barn. I vårt cafe finns kaffe, the, frukt och barnmat att köpa. Du är välkommen att ta med egen mat/fika

Telefon: 0734-32 85 95

Öppettider

Öppna förskolans öppettider

ABC föräldrakurs

ABC - Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Information om ABC föräldrakurs

Bibliotek

På Familjecentralen Centrum finns det en bibliotekarie och ett litet småbarnsbibliotek. Här kan du låna och läsa böcker, vara med på sagostund och få boktips.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och din baby en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje.

Anmäl dig på öppna förskolan eller på BVC

 

Ikon: Kalender

Kalender

Händer på Familjecentralen Centrum.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Familjecentralen Centrum

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender