Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Familjecentralen Boda

Familjecentralen Boda är för dig som är blivande förälder eller har barn mellan 0 och tills dess att ditt barn börjat förskoleklassen. Här hittar du barnavårdscentral, barnmorskemottagning, socialrådgivning, bibliotek, tandvård och öppen förskola. Familjecentralen Boda drivs av Borås Stad och Närhälsan.

Syftet med en familjecentral är bland annat att:

 • Vara en mötesplats
 • Stärka det sociala nätverket runt familjen
 • Vara kunskaps - och informationscentrum
 • Vara tillgänglig och ge stöd och god service

Närhälsan Borås barnmorskemottagning 

Varje måndag finns det en barnmorska på Familjecentralen Boda. Dit kan du gå för att till exempel göra en graviditetskontroll eller få möjlighet att ställa frågor om graviditet, amning, preventivmedel och mycket annat. För att träffa en barnmorska behöver du boka en tid.
 
Telefon:  033-20 85 40
Telefontid: Vardagar 8.00–11 och 13.00–14.30.

Närhälsan Boda barnavårdscentral

Våra kunniga distrikts- och barnsköterskor på Närhälsan Boda barnavårdscentral hjälper och stöttar dig som förälder med frågor om ditt barns hälsa och utveckling. Vi finns på Familjecentralen Boda och tar emot besök efter tidsbokning, men du kan också ringa till oss om du har några frågor.

Telefon: 010-435 80 20
Telefontid: Vardagar 8.00–10.00.

Socialrådgivning

Det finns en socialrådgivare på Familjecentralen Boda. Hon kan hjälpa dig med information, rådgivning och stödsamtal. Du kan nå henne på telefon, via barnmorska eller genom personal på barnavårdscentralen. Vår socialrådgivare finns även med i öppna förskolans verksamhet på onsdagar mellan klockan 10 och 12.
 
Telefon: 033-35 52 62

Öppen förskola

På Familjecentralen Boda finns en öppen förskola. Hit är alla föräldrar med barn från 0 till 6 år välkomna. I den öppna förskolan kan du som förälder komma i kontakt med andra föräldrar, för att diskutera, lära, få tips och idéer. Ni kan umgås, läsa, sjunga, leka och pyssla tillsammans. Här finns pedagoger som ger dig råd och stöd i din föräldraroll. Öppna förskolan arbetar utefter läroplanen. Du behöver inte anmäla dig för att komma hit. Du kommer och går med ditt/dina barn när det passar dig under öppettiderna. Som förälder ansvarar du själv för ditt barn. Fika finns att köpa.

Telefon: 033-35 83 32

Bibliotek

På Familjecentralen Boda finns det en bibliotekarie och ett litet småbarnsbibliotek. Här kan du låna och läsa böcker, vara med på sagostund och få boktips.

Telefon: 033-35 83 32, 0733-11 34 92

Tandhygienist

Torsdagen och fredag förmiddag har vi en tandhygienist på plats, som kan svara på frågor om matvanor, munhygien och tänder.

Telefon: 033-35 83 32Händer på Familjecentralen Boda

 • Tips och råd kring ekonomi
  t 2019-11-08 10.00 Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2
  Tycker du att det är svårt att få pengarna att räcka till? Behöver du få bättre koll på vad du använder dina pengar till? Kommunens budget och skuldrå...
 • Tips och råd inför förskolestart
  t 2019-11-12 10.00 Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2
  Maja Savolainen, placeringsamordnare finns med på öppna förskolan och ger tips och råd inför förskolestarten. Du har också möjlighet att söka placerin...
 • Barn och gränssättning
  t 2019-11-29 10.00 Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2
  Psykologen från mödra och barnhälsovården kommer och berättar om och svarar på frågor kring barn och gränssättningar. Föreläsningen är kostnadsfri och...

L

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook

Text

p

Kontakt

Senast uppdaterad: 2019-10-04 10.32

Uppdaterad av:

Dela sidan: Familjecentralen Boda

g q n C

p

Kontakt