Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Familjecentralen Sjöbo

På Familjecentralen Sjöbo bedriver Borås Stad i samarbete med Närhälsan flera verksamheter under ett och samma tak. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, socialrådgivning och öppen förskola med ett eget småbarnsbibliotek. Familjecentralen Sjöbo riktar sig till gravida och familjer med barn från 0 år till dess att de börjar i förskoleklass.

Syftet med en familjecentral är bland annat att:

  • Vara en mötesplats
  • Stärka det sociala nätverket runt familjen
  • Vara kunskaps - och informationscentrum
  • Vara tillgänglig, ge stöd och god service

Avvikande öppettider

Stängt tisdagen den 8 december då vi har planeringsdag

Barnavårdscentral

Här arbetar våra tre BVC-sköterskor utifrån barnhälsovårdens basprogram. Som förälder kan du få råd och stöd i föräldrarrollen och i alla frågor som rör ditt barns hälsa och utveckling. Välkommen att höra av dig till oss! Barnavårdscentralen är en del av Närhälsan Sjöbos vårdcentral.

BVC-sköterskor
Telefon: 033-616 18 12

Barnmorskemottagning

Vår barnmorska från barnmorskemottagningen Borås, bedriver viss mottagningsverksamhet för gravida kvinnor och finns tillgängliga på familjecentralen vissa onsdagar. Då finns möjlighet att få svar på kortare frågor och funderingar. Övrig tid finns barnmorskorna på Närhälsans barnmorskemottagning. Alla besök till barnmorskemottagningen sker efter tidsbeställning.

Med anledning av Covid 19 finns inte barnmorskan på plats regelbundet.

Leg. Barnmorska
Telefon: 010-435 94 80.

Socialrådgivning

På familjecentralen finns vår socialrådgivare som erbjuder rådgivning, information och stödsamtal. Du kan ta kontakt med socialrådgivaren direkt på öppna förskolan och boka tid.

Socialrådgivare
Telefon: 033- 35 39 05
Skicka e-post

Öppna förskolan

Till öppna förskolan är alla föräldrar och barn (0-dess att barnet börjar förskoleklass) välkomna att vara tillsammans och träffa andra familjer, umgås och utbyta erfarenheter. Här finns plats för lek, sång, läsning och samtal. På öppna förskolan jobbar förskollärare, fritidspedagog, socialrådgivare och bibliotekarie. Färskt hembakt fika erbjuds till självkostnadspris.

Verksamheten är kostnadsfri.

Vi har sångsamling vid varje öppet tillfälle på förmiddagar klockan 11 och rörelsestund klockan 15. Du ansvarar för ditt eller dina barn och deltar själv i verksamheten.

Öppna förskolan Sjöbo

Öppna förskolans öppettider

Förskollärare
Telefon: 033-35 39 04

Förskollärare/samordnare
Telefon: 033-35 39 06

Bibliotekarie
Telefon: 033-35 76 34

Händer på Familjecentalen Sjöbo

L

Sociala medier

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-10-28 14.22

Ändrad av:

Dela sidan: Familjecentralen Sjöbo

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol