Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Familjecentralen Sjöbo

På Familjecentralen Sjöbo bedriver Borås Stad i samarbete med Närhälsan flera verksamheter under ett och samma tak. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, socialrådgivning och öppen förskola med ett eget småbarnsbibliotek. Familjecentralen Sjöbo riktar sig till gravida och familjer med barn från 0 år till dess att de börjar i förskoleklass.

Syftet med en familjecentral är bland annat att:

 • Vara en mötesplats
 • Stärka det sociala nätverket runt familjen
 • Vara kunskaps - och informationscentrum
 • Vara tillgänglig, ge stöd och god service

Besöksadress

Sjöbo Torg gata 6, Borås

Barnavårdscentral

Här arbetar våra tre BVC-sköterskor utifrån barnhälsovårdens basprogram. Som förälder kan du få råd och stöd i föräldrarrollen och i alla frågor som rör ditt barns hälsa och utveckling. Välkommen att höra av dig till oss! Barnavårdscentralen är en del av Närhälsan Sjöbos vårdcentral.

BVC-sköterskor
Telefon: 033-616 18 12

Barnmorskemottagning

Vår barnmorska från barnmorskemottagningen Borås, bedriver viss mottagningsverksamhet för gravida kvinnor och finns tillgängliga på familjecentralen vissa onsdagar. Då finns möjlighet att få svar på kortare frågor och funderingar. Övrig tid finns barnmorskorna på Regionhälsan barnmorskemottagning. Alla besök till barnmorskemottagningen sker efter tidsbeställning.

Med anledning av covid-19 finns inte barnmorskan på plats regelbundet.

Leg. Barnmorska
Telefon: 010-435 94 80.

Socialrådgivning

På familjecentralen finns vår socialrådgivare som erbjuder rådgivning, information och stödsamtal. Du kan ta kontakt med socialrådgivaren direkt på öppna förskolan och boka tid.

Socialrådgivare
Telefon: 033- 35 39 05
Skicka e-post till socialrådgivare

Öppna förskolan

Till öppna förskolan är alla föräldrar och barn (0-dess att barnet börjar förskoleklass) välkomna att vara tillsammans och träffa andra familjer, umgås och utbyta erfarenheter. Här finns plats för lek, sång, läsning och samtal. På öppna förskolan jobbar förskollärare, fritidspedagog, socialrådgivare och bibliotekarie. Färskt hembakt fika erbjuds till självkostnadspris.

Verksamheten är kostnadsfri.

Vi har sångsamling vid varje öppet tillfälle på förmiddagar klockan 11 och rörelsestund klockan 15. Du ansvarar för ditt eller dina barn och deltar själv i verksamheten.

Öppna förskolan Sjöbo

Förskollärare
Telefon: 033-35 39 04

Förskollärare/samordnare
Telefon: 033-35 39 06

Bibliotekarie
Telefon: 033-35 76 34

Öppettider

Öppna förskolans öppettider

Avvikande öppettider:
Stängt: onsdagen och torsdagen den 24/4-25/4 samt onsdagen den 29/5

ABC föräldrakurs

ABC - Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Information om ABC föräldrakurs

 

Ikon: Kalender

Kalender

Händer på Familjecentralen Sjöbo.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Familjecentralen Sjöbo

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En solros mot blå himmel Publicerad

  Sök till Familjekollo 2024

  Borås Stad och Lutherska Missionskyrkan i Borås bjuder in ensamstående föräldrar med barn upp till 12 år till en veckas avkoppling och gemenskap på Familjekollo...
 • Yngre man med ljust hår.  Publicerad

  Återvändarbonus om du sommarjobbar hos oss

  Jobbade du som sommarvikarie inom äldreomsorg eller funktionshinderverksamhet förra sommaren? I så fall får du ett extra lönetillägg om du sommarjobbar minst fy...
 • En person som skriver på ett papper Publicerad

  Vad tycker du om äldreomsorgen?

  För elfte gången gör Socialstyrelsen en undersökning där du som är äldre och har hemtjänst eller bor på ett vård- och omsorgsboende får tala om vad du tycker.
Ikon: Kalender

Kalender