Meny

Meny

Digital business developer

Vill du jobba som onlinemarknadsförare eller e-handelsutvecklare?
Då är Digital business developer en utbildning för dig.

Du kommer lära dig om affärsutveckling, digital marknadsföring och slutligen även om projektledning och ledarskap. Google Adwords, sökmotoroptimering/SEO och content marketing är självklara delar av vår utbildning.

elev på Digital Business Developer

Kortfakta om utbildningen

  • Nästa start: Augusti 2019
  • Ansökan: stängd
  • Poäng: 400
  • Längd: 80 veckor
  • Antal platser: 30
  • Studieform: Bunden. Du studerar antingen i Borås i klassrum eller i Uddevalla via Telebild
  • Studietakt: Heltid 100 %
  • Studiestöd: Utbildningen berättigar till studiestöd

Utbildningens upplägg

Utbildningen ges på Borås Yrkeshögskola med sändning via telebild till Uddevalla, där det också finns en grupp studerande. Lärare finns på plats i Borås.

Här får du också se vilket framtid som väntar dig som vill läsa vår utbildning - Vad kan du bli och var kan du jobba. 

Den snabbt föränderliga digitala värld som omformar vår vardag, våra preferenser och köpvanor förändrar villkoren för företagens affärsidéer och affärsprocesser.
Vi erbjuder dig en kunskapsplattform att ta avstamp från in i denna värld.

Utbildningens fokus ligger på digital handel inom B2C men kunskapen kan också användas i ett bredare perspektiv. Du är aktiv, nyfiken, söker ny kunskap och vet att lärandet är en process som du själv tar ett eget ansvar för och där vi hjälper dig accelerera din inlärningsprocess.

Som studerande vid Digital business developer för du kompetens att arbeta med digital marknadsföring och affärsutvecklande processer inom B2C och B2B. Efter avslutad utbildning har du kunskap, nätverk och färdighet att stå redo för framtidens utmaningar inom den digitala handeln.

De arbetsuppgifter som förekommer är förutom affärsutveckling bland annat marknadskommunikation, digital marknadsföring som SEO/Adwords, Sociala Medier, Webbshop samt Webbanalys via Google Analytics.

I utbildningen ingår två LIA perioder (lärande i arbete) ute i arbetslivet där du använder din kunskap från skolan och fördjupar dig i din framtida yrkesroll. Utbildningen bedrivs i nära samarbete med det lokala arbetslivet i Boråsregionen och E-handelsstaden Borås. 

Utbildningens innehåll

Du lär dig förstå e-handelsbranschen och möter olika aktörer som delar med sig av sin erfarenhet och kunskap, du agerar mystery shopper och sätter dig i kundperspektivet, du skriver skriva företagsanalys och affärsplan.

Du lär dig hur du skapar en marknadsplan och du gör en kampanjplan som följer denna. Du förstår och kan använda sociala medier för att nå din valda målgrupp och du vet värdet av personas och ser styrkan i storytelling. Du förstår nyttan med olika digitala marknadsföringsåtgärder, du förstår hur en sökmotor fungerar och hur man arbetar strategiskt med den, du kan sätta upp kampanjer i Google Adwords, du har kunskap om mätteknik och kan sätta målvärde för en webbplats (KPI), du certifierar dig i Google Analytics och kan ge förslag på förbättringar på en webbplats.

Du lär dig hur man utvecklar och gör e-handelsbutiken säljande, förstår hur den nya köpprocessen ser ut från kundperspektivet och hur kundresan ser ut genom den digitala butiken. Du vet vad agilt arbetssätt är och hur den kan tillämpas i en grupp eller organisation. Du får reflektionsverktyg till ökad självkännedom och förståelse för vilka krafter som underlättar respektive försvårar utveckling och samarbete hos individ och grupp. Du vet hur man gör ett digitalt projekt från ax till limpa.

En skoldag hos oss på Textile Fashion Center i centrala Borås är inte den andra lik. Föreläsningar, individuella uppgifter, grupparbeten blandas med gästföreläsare som kommer till klassen, studiebesök på e-handelsföretag och öppna föreläsningar. Som studerande på DBD har du också tillgång till E-handelsstadens frukostföreläsningar. Du använder aktivt dessa möten för att bygga och skapa ditt framtida nätverk.

Under utbildningen kommer du att göra två LIA-perioder ute i arbetslivet där du fördjupar och specialiserar dig i din framtida yrkesroll. Många studerande hittar sin framtida arbetsgivare hos något av företagen där man gjort sin LIA.

Välkommen till vår spännande resa in i framtiden.

Målet med utbildningen

Utbildningen ska ge dig den kunskap du behöver för att kunna arbeta med affärsutveckling inom Business to consumer (B2C) och Business to business (B2B).

Digital business developer är en tvåårig utbildning. Du lär dig hur du utvecklar egna företagsidéer och hur dessa kan förpackas och lanseras digitalt.
Skolan har ett nära samarbete med det lokala näringslivet i branschen vilket ger dig goda möjligheter och ett högklassigt nätverk i branschen.
Som student har du tre LIA-perioder där du genom praktik på arbetsplatser får använda dina kunskaper. Du utför även det avslutande examensarbetet på ett företag.

Digital business developer läsert du i våra lokaler på Textile Fashion Centerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Sveriges främsta kluster för E-handel.

Framtida yrken

Efter avslutad utbildning har du kunskap, nätverk och färdighet för en framtid inom den digitala handeln. De arbetsuppgifter som förekommer är förutom digital affärsutveckling bland annat webbanalys och marknadskommunikation.

Behörighet till yrkeshögskolan

För att bli antagen måste du uppfylla allmän behörighet eller ansöka på reeell kompetens. Vi kontrollerar att du är behörig att söka utbildningen.

Du hittar mer information om allmän behörighet till yrkeshögskolan på yrkeshogskolan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontakta våra studie- och yrkesvägledare om du har fler frågor om behörighet.

Särskilda förkunskaper

Vi har inga särskilda förkunskaper.

Information till dig som saknar rätt behörighetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

(Vad är) Reell kompetens?

Om du inte har har betyg eller intyg på en efterfrågad behörighet men anser att du har den efterfrågade kunskapen kan du åberopa reell kompetens. Kompetens kan du ha fått genom yrkeserfarenhet eller att du exempelvis har engelska som modersmål.
Kontakta oss så berättar vi hur du ska göra för att vi ska kunna bedöma din reella, verkliga, kompetens inom ett område.

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen gör vi ett urval bland samtliga behöriga sökande.
Summan av betygsmedelvärdet och den erhållna poängen vid tidigare utbildning utgör antagningsgrund. Maximal poäng man kan erhålla är 30. Den med högst poäng från betygsmedelvärde samt tidigare utbildning rankas först och därefter övriga i fallande skala. 
Vid lika värde tillämpas lottning. Samtliga reserver får en numrerad reservplats.

Betygsmedelvärde
Betygsmedelvärde uträknas och ger max 20 poäng
De nya betygsstegen ger: A=20 poäng, B= 17,5 poäng, C= 15 poäng, D=12,5 poäng, E=10poäng.
De äldre betygen ger: MVG=20 poäng, VG=15 poäng, G=10 poäng. 

Tidigare utbildning
Urvalet tidigare gymnasieutbildning kan ge maximalt 10 poäng. Ekonomiprogrammet eller Handels- och administrationsprogrammet = 10 poäng. Annan ekonomiutbildning på gymnasial nivå omfattande minst 6 månader på heltid = 5 poäng.
Högre studier kan inte tillgodoräknas vid urval.

Examen efter genomförda studier

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen till Digital business developer. Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.

Kurser och poäng

Du läser 400 YH-poäng. Varje dag på utbildningen motsvarar ett poäng.

Eftersom yrkeshögskoleutbildningen ska anpassas efter arbetsmarknadens behov kan kursplanen ändras under studietiden. I stora drag gäller dock denna: 

Kurs

YH-Poäng

Affärsmannaskap

30

Affärsutveckling

30

Digital business

35

Digital consumer relations

40

Digital engagement

25

Digital product management

15

Examensarbete

25

Lärande i arbete (LIA) 1

50

Lärande i arbete (LIA) 2

70

Marknadskoordinering

30

Projektledning och projektmetodik

30

Trendspaning och omvärldsanalys

20

Summa yrkeshögskolepoäng

400


Eleverna på sociala medier

Följ våra elever på sociala medier. Våra elever har egna sidor på Facebook och Instagram.
Facebook: Digital business developerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: @boras_yhstudentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

L

Borås yrkeshögskola på Instagram

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-11-27 08.27

Uppdaterad av:

Dela sidan: Digital business developer

g q n C

v

Digital business developer

Enstaka kurser

Nu kan du läsa enstaka kurser vid Borås yrkeshögskola.
Läs mer om vårt utbud här.

p

Kontakt