- Borås Stad
- / Utbildning och förskola
- / Yrkeshögskolan i Borås
- / Program
- / Digital butiksledare
Digital butiksledare
(tidigare Digital store manager)
Butiksledare med digital kompetens är ett eftertraktat yrke. I dagens samhälle behöver butiksmedarbetare och butikschefer öka sin digitala kompetens för att möta de krav som dagens uppkopplade kunder ställer.
I denna utbildning fokuserar vi på butiksledning och butiksutveckling med användning av digitala koncept och tekniska lösningar. Du kommer att lära dig vad en uppkopplad butik innebär och hur lagrad data kan utnyttjas för att skapa attraktiva erbjudanden och erbjuda en personlig köpupplevelse.
Utbildningen ger dig både strategisk och operativ kompetens för att utveckla och förbättra den digitala butiksupplevelsen ur ett kundperspektiv. Är du redo att ta steget mot att bli en framstående butiksledare med digitalt kunnande?
Digital butiksledare
Kortfakta om programmet
- Huvudman: Uddevalla Vuxenutbildning.
- Studieform: Platsbunden i Uddevalla i klassrum eller i Borås eller Lidköping via Telebild (Det betyder att din lärare finns på plats i Uddevalla men att du som studerande också kan studera i klassrum i Borås eller Lidköping).
- Poäng: 300 YH-poäng.
- Längd: 1,5 år.
- Studietakt: Heltid 100%, 40 timmar/vecka, varav minst 15 timmar är skolförlagd lektionstid.
Praktik (LIA): 33% av utbildningstiden, förlagd på företag. - Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.
- Utbildningen är kostnadsfri.
Kontakt
Utbildningsledare Joakim Nilsson 0522-69 61 28
E-post joakim.nilsson@uddevalla.se
Utbildningens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kurser och poäng
Du läser 300 Yh-poäng där varje poäng motsvarar en dags studier.
Tabellen visar vilka kurser som ingår i programmet och hur många poäng respektive kurs är på.
Kurs | YH-poäng |
---|---|
Butiksekonomi | 30 |
Digitala butikskoncept | 35 |
Digital Marknadskommunikation | 25 |
Ledarskap & förändringsledning | 35 |
Omnikanal & E-handel | 20 |
Sales Management | 30 |
Säljteknik | 20 |
Examensarbete | 20 |
Lärande i arbete (LIA) 1 | 40 |
Lärande i arbete (LIA) 2 | 45 |
Summa yrkeshögskolepoäng | 300 |
Alla kurser är preliminära. Justeringar kan göras under utbildningens gång för att hålla utbildningen aktuell.
Dina framtida yrken och arbetsmarknaden
Efter utbildningen kan du jobba som Digital Store manager, butiksledare eller affärsutvecklare inom handel.
Nätverk som skapar jobbchanser
Alla yrkeshögskoleutbildningar genomförs i nära samarbete med det arbetsliv som behöver den kompetens som utbildningen leder till. Vi har flera olika verksamheter och kommuner representerade i ledningsgruppen för utbildningen. Du som studerande har goda möjligheter att bredda ditt nätverk för att finna ditt drömjobb.
LIA - Lärande i arbete
En stor och viktig del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands.
Studera i Borås via telebild
Att plugga i Borås innebär att du har nära till allt och goda kommunikationer till flera städer, som Göteborg, Jönköping, Varberg och Skövde. Våra lokaler ligger centralt, det tar bara ett par minuter att gå hit från Borås resecentrum eller busstationen på Södra torget.
Upplägg
Utbildningen ges på heltid där föreläsningar varvas med projekt, eget arbete, inlämningsuppgifter och workshops. Utbildningen ges i Uddevalla med direktsändning till Lidköping och Borås. Lärare finns i Uddevalla och undervisar två till tre dagar i veckan.
Du läser utbildningen på distans via Yrkeshögskolan i Borås. Huvudort för utbildningen är Uddevalla Vuxenutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Studerande i Borås följer föreläsningar och lektioner via telebild, som sänds från Uddevalla. Lärare finns i Uddevalla och undervisar två till tre dagar i veckan.
Om du har pågående studier men inte har gymnasieexamen eller motsvarande kan du ändå ansöka och kompletterar med ditt betyg senast den 15 juni.
Behörighet till yrkeshögskolan
För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskola på www.yrkeshogskolan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Här kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Du kan komplettera med gymnasiebetyg fram till den 15 juni.
Det gäller dig som under våren avslutar din gymnasieutbildning eller läser in extra kurser på komvux.
Särskilda förkunskaper
1 års yrkeserfarenhet på minst halvtid från handel, butik eller service.
I din ansökan ska yrkeserfarenheten styrkas genom ett Arbetsintyg som ska innehålla; Företagets namn och logotyp, start- och slutdatum för din anställning, omfattning (hel- eller deltid) och en beskrivning av dina arbetsuppgifter. Intyget måste vara signerat. Anställningsavtal godtas inte som underlag.
Reell kompetens
Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
När du ansöker om reeell kompetens måste du bifoga ett tjänstgöringsintyg. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.
Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Urval
Om det finns fler behöriga sökande till utbildningen än det finns platser när sista ansökningsdag passerat, görs ett urval genom särskilt prov.
Samtliga behöriga sökande kallas till det särskilda provet som består av:
- Svenska - Skriftlig uppgift/Läsförståelse av branschspecifik text (max 20p)
Om den sökande är förhindrad att delta i särskilt prov, sker värdering enbart på de meriter som skickats in i samband med ansökan.
Poängen från urvalet sammanställs i antagningslistan och rangordnas automatiskt tills alla platser är fyllda. Vid samma slutpoäng sker urval genom lottning.
Samtliga sökande får ett besked om de är antagna, har reservplacerats eller är obehöriga.
Betyg och examensbevis
Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.
Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.
Kontakt
Senast ändrad:
Uppdaterad av: