Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Elevinflytande

På Bäckängsgymnasiet jobbar vi med elevinflytande på många sätt. Elever har rätt till formellt demokratiskt inflytande genom elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud, det står i skollagen och i arbetsmiljölagen.

Elevskyddsombud

Elevskyddsombuden representerar eleverna i arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljön handlar om både den fysiska och den psykosociala miljön. Det kan till exempel handla om att kemikalier från kemiundervisningen ska hanteras på ett säkert sätt och att skolan ska ha ett bra förebyggande arbete mot mobbning. I Skolverkets föreskrifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du som elev hitta information om hur arbetsmiljöarbete genom elevskyddsombud ska gå till.

På Arbetsmiljöverkets webbplats kan du som elev hitta information om elevskyddsombudets roll. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Bäckängsgymnasiet har vi elevskyddsombud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länk till PingPong)

Elevkåren

Elevkåren HALIB jobbar med Bäckängs elevers frågor mot skolledning och andra personalgrupper. De är med i det fackliga arbetet och deltar i Lokal Samverkansgrupp, LSG, på skolan. Dessutom arrangerar de skolfotografering under början av höstterminen, studentmössutprovning i oktober och studentfotografering i juni. Där emellan hittar de på många roliga aktiviteteter tillsammans med Bäckängs övriga föreningar.

Elevrådsstyrelsen som valts för läsåret 2020/2021:

Ordförande: Elsa Gustafsson
Vice ordförande: Kornelius Persson
Sekreterare: Ellie Espinasse
Kassör: Alice Oscarsson
Marknadsansvarig: Klara Johansson
Produktansvarig: Amelie Oscar
BB: Liv Rosengren och TindraKjällqvist

Elevkåren finns på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under​ "elevkarenhalib".

Elevföreningar

Skolan har ett stort antal elevföreningar som engagerar många elever. Elevföreningarnas språkrör gentemot skolledningen är BB, Bäste Bäckängit. 2020/21 är Liv Rosengren och Tindra Källqvist BB. Du hittar dem på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Elevinflytande

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol