Borås Stads logotyp
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Elevinflytande

På Bäckängsgymnasiet jobbar vi med elevinflytande på många sätt. Elever har rätt till formellt demokratiskt inflytande genom elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud, det står i skollagen och i arbetsmiljölagen.

Elevskyddsombud

Elevskyddsombuden representerar eleverna i arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljön handlar om både den fysiska och den psykosociala miljön. Det kan till exempel handla om att kemikalier från kemiundervisningen ska hanteras på ett säkert sätt och att skolan ska ha ett bra förebyggande arbete mot mobbning. I Skolverkets föreskrifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du som elev hitta information om hur arbetsmiljöarbete genom elevskyddsombud ska gå till.

På Arbetsmiljöverkets webbplats kan du som elev hitta information om elevskyddsombudets roll.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Bäckängsgymnasiet har vi elevskyddsombudlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till PingPong)

Elevkåren

Elevkåren HALIB jobbar med Bäckängs elevers frågor mot skolledning och andra personalgrupper. De är med i det fackliga arbetet och deltar i Lokal Samverkansgrupp, LSG, på skolan. Dessutom arrangerar de skolfotografering under början av höstterminen, studentmössutprovning i oktober och studentfotografering i juni.

Elevrådsstyrelsen som valts för läsåret 2018/2019:

Ordförande: Tova Sundén Karlsson
Vice ordförande: Franciska Orbay
Sekreterare: Stine Ringnes
Kassör: Elsa Gustafsson
Marknadsansvarig: Klara Johansson
Produktansvarig: Amelie Oscar
BB: Annie Hedin & Carl Nyberg

Elevkåren finns på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under​ "elevkarenhalib".

Elevföreningar

Skolan har ett stort antal elevföreningar som engagerar många elever. Elevföreningarnas språkrör gentemot skolledningen är BB, Bäste Bäckängit. 2019/20 är Annie Hedin och Carl Nyberg BB. Du hittar dem på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2019-12-21 15.21

Uppdaterad av:

Dela sidan: Elevinflytande

g q n C

p

Kontakt