Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Elevinflytande

På Bäckängsgymnasiet jobbar vi med elevinflytande på många sätt. Elever har rätt till formellt demokratiskt inflytande genom elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud, det står i skollagen och i arbetsmiljölagen.

Elevskyddsombud

Elevskyddsombuden representerar eleverna i arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljön handlar om både den fysiska och den psykosociala miljön. Det kan till exempel handla om att kemikalier från kemiundervisningen ska hanteras på ett säkert sätt och att skolan ska ha ett bra förebyggande arbete mot mobbning. I Skolverkets föreskrifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du som elev hitta information om hur arbetsmiljöarbete genom elevskyddsombud ska gå till.

På Arbetsmiljöverkets webbplats kan du som elev hitta information om elevskyddsombudets roll.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Bäckängsgymnasiet har vi fem elevskyddsombud läsåret 2016/17länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till PingPong)

Elevrådet

Elevrådet jobbar med Bäckängs elevers frågor mot skolledning och andra personalgrupper. De är med i det fackliga arbetet och deltar i Lokal Samverkansgrupp, LSG, på skolan. Dessutom arrangerar de skolfotografering under början av höstterminen, studentmössutprovning i oktober och studentfotografering i juni.

Elevrådsstyrelsen som valts för läsåret 2018/2019:

Ordförande: Alma Pettersson 
Vice ordförande: Fanny Linsér
Sekreterare: Hugo Mellstedt
Ekonomiansvarig: Kevin Gashi
Marknadsföringsansvarig: Tova Sundén Karlsson

Elevrådet finns på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under​ "elevkarenhalib".

Elevföreningar

Skolan har ett stort antal elevföreningar som engagerar många elever. Elevföreningarnas språkrör gentemot skolledningen är BB, Bäste Bäckängit. 2017/18 är Teddy Dahlin och Benjamin Loubelo BB. Du hittar dem på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2018-12-21 10.06

Uppdaterad av:

Dela sidan: Elevinflytande

g q n C

p

Kontakt