Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Elevinflytande

På Bäckängsgymnasiet jobbar vi med elevinflytande på många sätt. Elever har rätt till formellt demokratiskt inflytande genom elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud, det står i skollagen och i arbetsmiljölagen.

Elevskyddsombud

Elevskyddsombuden representerar eleverna i arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljön handlar om både den fysiska och den psykosociala miljön. Det kan till exempel handla om att kemikalier från kemiundervisningen ska hanteras på ett säkert sätt och att skolan ska ha ett bra förebyggande arbete mot mobbning. I Skolverkets föreskrifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du som elev hitta information om hur arbetsmiljöarbete genom elevskyddsombud ska gå till.

På Arbetsmiljöverkets webbplats kan du som elev hitta information om elevskyddsombudets roll. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Bäckängsgymnasiet har vi elevskyddsombud.

Elevkåren

Elevkåren HALIB jobbar med Bäckängs elevers frågor mot skolledning och andra personalgrupper. De är med i det fackliga arbetet och deltar i Lokal Samverkansgrupp, LSG, på skolan. Dessutom arrangerar de skolfotografering under början av höstterminen, studentmössutprovning i oktober och studentfotografering i juni. Där emellan hittar de på många roliga aktiviteteter tillsammans med Bäckängs övriga föreningar.

Elevrådsstyrelsen som valts för läsåret 2023/2024:

  • Tiffany Keuneke - Ordförande
  • Maja Hannele Paulsson - Vice ordförande
  • Ayse Asude Göksen - Ekonomiansvarig
  • Sumer Chohan - Produktansvarig
  • Emil Belfrage - Marknadsföringsansvarig
  • Manda Olsson - Sekreterare
  • Irma Ganic - BB
  • Nova Axelsson - BB

Elevföreningar

Skolan har ett stort antal elevföreningar som engagerar många elever. Elevföreningarnas språkrör gentemot skolledningen är BB, Bäste Bäckängit.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Elevinflytande

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol