Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Bibliotekets mål är att i samarbete med skolans personal skapa ett aktivt och levande bibliotek, där urvalet av litteratur, tidskrifter och databaser är en resurs för undervisningen.

Biblioteket försörjer Bäckängsgymnasiets elever och personal med information och litteratur. Genom oss får skolan utbildning i informationssökning samt källkritik och vi tipsar om intressant läsning. Vi guidar genom informationsdjungeln och hjälper till med att få fram litteratur och information.

Tummen up

Sociala medier

Har du förslag på bra böcker eller tidskrifter som du tycker ska finnas på biblioteket - säg till oss!

Vi använder Borås stads lånekort, och lånetiden är fem veckor på nästan allt. Kom ihåg att du ansvarar för det du lånar på ditt lånekort!

Bibliotekets katalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du söka efter media som finns på Bäckängsgymnasiets bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Folkbiblioteken i Borås har en gemensam webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns även e-böcker och ljudböcker.

Sveriges nationella bibliotekskatalog LIBRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Våra öppettider under skoltid

  • Måndag - torsdag 09:00 - 16:00.
  • Fredag 09:00 - 15:00.

Garanterad bemannig 09:00 - 14:30.

Se och förnya dina lån

​Du kan logga in på ditt bibliotekskonto och se dina lån samt förnya lån. Du kan även beställa böcker. Inloggningen sker med ditt bibliotekskortsnummer eller ditt personnummer samt en pinkod på fyra siffror. Kontakta oss om du inte har pinkod.

Till ditt bibliotekskonto Länk till annan webbplats.

Bibliotekets låneregler

När du lånar böcker och andra medier, behöver du ha ett bibliotekskort, som du ska ha med dig när du lånar. Du använder samma bibliotekskort på skolbiblioteket som på övriga bibliotek i Borås Stad. Ditt bibliotekskort fungerar så fort du har bekräftat lånereglerna. Om du är under 18 år ska din vårdnadshavare skriva under. Första kortet är gratis. Om kortet kommer bort, anmäl det på närmaste bibliotek. Nytt kort kostar 10 kronor om du inte är myndig, och 20 kronor om du är myndig.

Lånetider

Normal lånetid är 5 veckor. Du ansvarar själv för dina lån och dina lånetider. Behöver du boken längre, kan du oftast låna om den. Det gör du enklast via bibliotekets hemsida med ditt bibliotekskort och pinkod till hands. Du kan välja din fyrsiffriga pinkod hos oss.

När du lånar böcker från klassuppsättningar bestämmer din lärare lånetiden. Det blir lättare för dig att hålla reda på de böckerna om du skriver ditt namn och återlämningsdatum med blyerts längst bak i boken.

När det är dags att lämna tillbaka boken skickar vi en påminnelse via sms eller e-post. Kravbrev skickas direkt hem.

Om boken inte lämnas tillbaka trots kravbrev, skickas en räkning på 200 kronor hem till dig.

Lämnar du tillbaka boken behöver du naturligtvis inte betala räkningen. Råkar du förstöra en bok, måste du ersätta den med 200 kronor.

Vårdnadshavaren ansvarar för bibliotekslånen så länge sonen/dottern är omyndig och kan därför bli återbetalningsskyldig för borttappade eller skadade medier.

Bibliotekskortet är en personlig värdehandling. Låna därför inte ut det till någon annan!

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Bibliotek

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol