Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Digitalt verktyg till alla elever

Alla 1:or i Borås Stads gymnasieskolor erbjuds en dator eller en iPad som digitalt verktyg i skolarbetet. Gymnasieskolorna har valt ut det verktyg som fungerar bäst utifrån de olika gymnasieprogrammen.

De digitala verktygen är personliga. Du får givetvis använda din dator eller surfplatta utanför skoltid och det är fritt att ta hem den över helger och lov.

På skolorna finns trådlösa nätverk där du loggar in för att ha tillgång till Internet och Borås Stads lärplattform (Unikum). Alla elever ska känna till och följa de regler som finns gällande användning av digitala verktyg och skolans IT-miljö. I skolan har vi nolltolerans mot kränkande behandling, vilket även omfattar agerande i sociala medier.

Gymnasieskolorna bestämmer när de digitala verktygen delas ut, vanligtvis under din första månad i gymnasiet.

Regler som gäller för användning av digitala verktyg och skolans IT-miljö

Dator på skrivbord

Digitalt verktyg i undervisningen

Våra pedagoger är utbildade inom IT och media via den nationella IT-utbildningen PIM (Praktisk IT och mediekompetens). PIM är en statlig satsning som drivs av Skolverket. Alla rektorer och ett antal lärspridare på skolorna har den IT-pedagogiska utbildningen Tänk Om.

TänkOm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolornas trådlösa nätverk är utbyggda för att du och dina lärare ska kunna söka och ta del av information på Internet och använda internetbaserade arbetsverktyg och program i undervisningen.

Varje klassrum är också utrustat med projektor.

Felanmälan

Till ditt digitala verktyg får du ett skal eller ett fodral. Använd detta för att skydda din dator mot skador. Om olyckan skulle vara framme eller om din dator blir stulen ska du genast anmäla detta till ansvarig på skolan. Läs noga igenom så att du vet vad som gäller för din dator eller surfplatta.

Återlämning eller utköp

De digitala verktygen hyrs av upphandlat företag. När du slutar 3:an på gymnasiet erbjudas du att köpa ut ditt digitala verktyg. I annat fall lämnas det digitala verktyget tillbaka via skolan till företaget som hyrt ut det.

Digitala verktyg, molntjänster och personuppgiftshantering

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Digitalt verktyg till alla elever

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender