Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Utbildningar

Alla kan bli något stort. Du kan bli något stort. På Bäckäng kan du studera på något av våra fem högskoleförberedande program; Designprogrammet Länk till annan webbplats., Estetiska programmet Länk till annan webbplats., Humanistiska programmet Länk till annan webbplats., Naturvetenskapsprogrammet Länk till annan webbplats. och Samhällsvetenskapsprogrammet Länk till annan webbplats.. Vi har även en del av Introduktionsprogrammet Länk till annan webbplats. för ungdomar som förbereder sig inför det nationella gymnasiet.

Färdighetsprov för Design samt Estetiska programmet
Färdighetsproven kommer under VT 2021 att ske på distans pga rådande pandemi. Du som söker, kommer att få mer information hemskickad i februari. Proven kan ge maximalt 40 extra poäng till ditt meritvärde.

För Design är det obligatoriskt att göra färdighetsprovet.

Ny gemensam webb

Tillsammans med Borås Stads övriga gymnasieskolor har vi lanserat ett helt ny webb. Där kan du djupdyka i alla utbildningar med dess inriktningar och profiler. Vill du läsa mer om Borås Stads gymnasieutbildningar? Besök www.borasgymnasier.se Länk till annan webbplats.!

Se filmerna om Bäckäng

På under 7 minuter sammanfattar vi vår skola med dess vackra miljöer, härliga kultur och såklart alla fantastiska utbildningar. Det här är Bäckäng Länk till annan webbplats..

Vill du höra vad våra elever säger om sin utbildning? Se intervjuerna!
Designprogrammet Länk till annan webbplats., Bild och formgivning Länk till annan webbplats. (ES), Dans Länk till annan webbplats. (ES), Film och teater Länk till annan webbplats. (ES), Musik Länk till annan webbplats. (ES), Humanistiska programmet Länk till annan webbplats., Naturvetenskapsprogrammet  Länk till annan webbplats.och Samhällsvetenskapsprogrammet. Länk till annan webbplats.

Två Bäckängiter i det äldsta trapphuset.

Tre år som får dig att växa

Bäckäng Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har vi över hundra års erfarenhet av undervisning. Men det är inte för vår historia du ska välja oss. Det är för att du får en riktigt bra utbildning. Förutom att du får med dig kunskapen du behöver för att studera vidare på högskolor och universitet, kommer du också att växa med det ansvar och den sammanhållning som präglar Bäckängsgymnasiet. Här får du i större utsträckning planera din egen tid och lära dig att nå dina målsättningar. Du får också möjlighet att utveckla din sociala kompetens – inte minst genom ett av Sveriges mest aktiva föreningsliv. Varje vecka planerar och genomför våra elever allt från mindre aktiviteter till fester och större event som Kulturveckan. Undervisningen och gemenskapen på Bäckäng är viktig för att du ska trivas och nå målen med dina studier. Men allra viktigast är faktiskt du. Vi ger dig förutsättningarna. Det är du själv som bestämmer hur långt du vill nå.

De bästa studieresultaten i Borås

Alla våra utbildningar är högskoleförberedande. Men du får också med dig en hel del erfarenheter direkt från arbetslivet. Till exempel har vi nära samarbeten med företag, organisationer och personer med specialistkompetenser för att du alltid ska få aktuell kunskap och värdefull insikt i hur det är att arbeta inom ditt studieområde. Kombinationen av en verklighetsnära utbildning, kunniga lärare och en miljö där varje elev får växa och utvecklas är något vi är stolta över. Och en viktig förklaring till varför våra elever har de bästa studie­resultaten i Borås.

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Utbildningar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol