Borås Stads logotyp
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Utbildningar

Alla kan bli något stort. Du kan bli något stort. På Bäckäng kan du studera på Designprogrammet, Estetiska programmet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Språkintroduktion

Bäckäng

Tre år som får dig att växa

På Bäckäng har vi över hundra års erfarenhet av undervisning. Men det är inte för vår historia du ska välja oss. Det är för att du får en riktigt bra utbildning. Förutom att du får med dig kunskapen du behöver för att studera vidare på högskolor och universitet, kommer du också att växa med det ansvar och den sammanhållning som präglar Bäckängsgymnasiet. Här får du i större utsträckning planera din egen tid och lära dig att nå dina målsättningar. Du får också möjlighet att utveckla din sociala kompetens – inte minst genom ett av Sveriges mest aktiva föreningsliv. Varje vecka planerar och genomför våra elever allt från mindre aktiviteter till fester och större event som Kulturveckan. Undervisningen och gemenskapen på Bäckäng är viktig för att du ska trivas och nå målen med dina studier. Men allra viktigast är faktiskt du. Vi ger dig förutsättningarna. Det är du själv som bestämmer hur långt du vill nå.

De bästa studieresultaten i Borås

Alla våra utbildningar är högskoleförberedande. Men du får också med dig en hel del erfarenheter direkt från arbetslivet. Till exempel har vi nära samarbeten med företag, organisationer och personer med specialistkompetenser för att du alltid ska få aktuell kunskap och värdefull insikt i hur det är att arbeta inom ditt studieområde. Kombinationen av en verklighetsnära utbildning, kunniga lärare och en miljö där varje elev får växa och utvecklas är något vi är stolta över. Och en viktig förklaring till varför våra elever har de bästa studie­resultaten i Borås.

Senast ändrad: 2019-11-28 14.51

Uppdaterad av:

Dela sidan: Utbildningar

g q n C