Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gymnasieskolor

Drömmer du kanske om att bli konditor, svetsare eller egen företagare? På våra gymnasieskolor finns både högskoleförberedande program och yrkesprogram med stora valmöjligheter för dig som ska börja gymnasiet.

Hos oss finns även gymnasieskolans introduktionsprogram (IM) för dig som inte har uppnått behörighet till nationella program.

På anpassad gymnasieskola kan du läsa nationella och individuella program. Anpassad gymnasieskola hittar du på Bergslenagymnasiet.

Tårta

Almåsgymnasiet
På Almåsgymnasiet studerar du som har stora framtidsdrömmar oavsett om du vill studera vidare eller arbeta med ditt drömyrke direkt efter studenten. Du får högskolebehörighet och yrkesexamen på alla program.

Tavla med bilder.

Bergslenagymnasiet
På Bergslenagymnsiet finns den anpassade gymnasieskolans nationella och individuella program. Anpassad gymnasieskola ger dig goda förutsättningar för kommande yrkesliv, meningsfull sysselsättning eller fortsatta studier på folkhögskola.

Pensel och målarfärg

Bäckängsgymnasiet
Bäckängsgymnasiet har stått för utbildning med kvalitet och traditioner i över 100 år, samtidigt som vi hela tiden varit öppen för omvärlden, för elevernas behov och för nya idéer.

Ritningar

Sven Eriksonsgymnasiet
Sven Eriksonsgymnasiets utbildningar bygger på våra värdeord: Bildning och gemenskap, Tradition och framtid. Hos oss lägger du en gedigen grund för dina universitetsstudier, din karriär och framtid.

Viskastrandsgymnasiet

Viskastrandsgymnasiet
På Viskastrandsgymnasiet är vägarna till kunskap många och möjligheterna att bli proffs ännu fler! Vi kombinerar kreativitet, kunskap och erfarenhet och ger eleverna alla
förutsättningar för att lyckas med studierna och i arbetslivet.

Tavla med bilder.

För dig som ska välja gymnasieprogram
På vår Gymnasiewebb finns information om Borås Stads alla gymnasieprogram. Där kan du hitta program utifrån ditt intresse och få svar på frågor om ditt gymnasieval.

Ta mig till borasgymnasier.se Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Gymnasieskolor

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Ett barn som leker med leksaker vid ett bord Publicerad

  Nya regler för förskola

  Sedan februari gäller nya regler för dig som har barn i förskola eller som planerar att ansöka om plats på förskola.
 • Händer med plasthandskar håller i en mugg  Publicerad

  Fadderprojektet mellan grundskolan och polisutbildningen fortsätter

  Studenter från polisutbildningen har varit på Björkhöjdskolan och träffat elever i årskurs 5. Det är fadderprojektet som fortsätter. Ett projekt som bidrar till...
 • Redan idag finns möjlighet för både personal och elever att testa provplattformen Publicerad

  På väg mot digitala nationella prov

  De nationella proven i grundskolan genomförs årligen med elever i årskurs 3, 6 och 9. Proven är ett stöd i bedömningen av deras kunskaper inför betygssättning. ...
Ikon: Kalender

Kalender