Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gymnasieskolor

Drömmer du kanske om att bli konditor, svetsare eller egen företagare? På våra gymnasieskolor finns både högskoleförberedande program och yrkesprogram med stora valmöjligheter för dig som ska börja gymnasiet.

Hos oss finns även gymnasieskolans introduktionsprogram (IM) för dig som inte har uppnått behörighet till nationella program.

På anpassad gymnasieskola kan du läsa nationella och individuella program.

Tårta

Almåsgymnasiet
På Almåsgymnasiet omvandlas teori till praktiska färdigheter genom våra duktiga pedagoger som fungerar som yrkesförberedande coacher. Vi har goda branschrelationer och ett välutvecklat program för APL såväl i Sverige som utomlands.

Pensel och målarfärg

Bäckängsgymnasiet
Bäckängsgymnasiet erbjuder en kreativ miljö där individen får plats, möjlighet att utvecklas och utmanas att göra skillnad. Vi har stolta traditioner, stort språkutbud, utbyten med skolor i andra länder och ett rikt föreningsliv för alla.

Ritningar

Sven Eriksonsgymnasiet
På Sven Eriksonsgymnasiet är kompetens, kreativitet, entreprenörskap och internationalisering ledorden. Engagerad personal, mordern utrustning, trygg skolmiljö och anrika elevföreningar ger unika förutsättningar för lyckade studier.

Viskastrandsgymnasiet

Viskastrandsgymnasiet
På Viskastrandsgymnasiet har vi många praktiska inslag i utbildningarna. Vi kombinerar kreativitet, kunskap och erfarenhet och ger eleverna alla
förutsättningar för att lyckas med studierna och i arbetslivet.

Tavla med bilder.

Bergslenagymnasiet
På Bergslenagymnsiet finns den anpassade gymnasieskolans nationella och individuella program. Anpassad gymnasieskola ger dig goda förutsättningar för kommande yrkesliv, meningsfull sysselsättning eller fortsatta studier.

Tavla med bilder.

För dig som ska välja gymnasieprogram
På vår Gymnasiewebb finns information om Borås Stads alla gymnasieprogram. Där kan du hitta program utifrån ditt intresse och få svar på frågor om ditt gymnasieval.

Ta mig till borasgymnasier.se Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Gymnasieskolor

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender