Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Tider för Avslutning och Studenten

Publicerad:

13/6 Läsårsavslutning åk 1 och 2

Information om tider och plats får varje klass av sin/sina mentorer. Ingen lunch serveras.


14/6 Student 2024

En dag att minnas!

Studentexamen den 14 juni närmar sig och för många har planeringen av den dagen redan börjat. Som förälder vill du naturligtvis att den skall bli ett fint minne både för ditt barn och för dig själv. Studentfirandet på Viskastrandsgymnasiet vill vi ska vara festligt, högtidligt och en uppskattad avslutning av utbildningen.

Studentdagens upplägg

Eleverna kommer till skolan kl 07:00. Därefter följer ett schema där eleverna fotograferas, har avslutningsstund tillsammans med sin klass och mentor samt äter frukostbuffé.

Kl 10:00 är det en gemensam avslutningsceremoni. Efter avslutningsceremonin ställer eleverna upp för utspring. Utspringet börjar kl 11:30 och vi släpper ut eleverna enligt ett schema. Hela utspringet tar ca 45 minuter (tider publiceras under maj månad).

Lastbilar, flakåkning, partybussar med mera

Skolan rekommenderar att var och en sätter sig in i vilka regler som gäller för studentflak och en säker färd.

https://polisen.se/lagar-och-regler/trafik-och-fordon/studentflak/ Länk till annan webbplats.

Konfetti, bengaler och rök

Att elda bengaler i folksamlingar är olagligt. Det är farligt och risken för en katastrof med brand och panik i ett folkhav måste förhindras.
Den som uppsåtligen innehar eller använder pyroteknik utan tillstånd av Polismyndigheten när arrangemang anordnas kan dömas till böter eller fängelse. Sen ska man vara medveten om att pyroteknikanvändning ofta innebär att fara för andra kan uppkomma vilket aktualiserar brott enligt brottsbalken. Upptäcker vi bengaler hos elever avvisas man från studenten. Vi polisanmäler allt användande av bengaler på studenten.

Konfetti är tillåtet vid utspring, av miljöskäl rekommenderar vi att ni använder papperskonfetti.

Anhöriga och övriga åskådare

Då det är ont om parkeringsplatser så uppmanar vi er att titta på andra alternativ för att ta er till skolan på studentdagen. Anhöriga och övriga åskådare har ingen möjlighet att följa med in på skolan.

Fira studenten

Studenten är en dag att minnas! Vi vill tipsa om att i god tid välja ett tillfälle för att i lugn och ro diskutera med din tonåring om användning av alkohol. Många gånger har man investerat både mycket pengar och tid samt bjudit släktingar och vänner till fest. Det är därför viktigt att alla hjälps åt för att göra dagen till ett positivt minne. Skolan har en tydlig alkoholpolicy. All alkohol är förbjuden på skolan och kontroller kommer att göras vid studenten. Alkoholförbud gäller på hela skolans område, det gäller alltså även på planen där man tar emot eleverna vid utspringet. Eventuell alkohol som tas i beslag återlämnas ej utan destrueras. Personer som är berusade och stör ordningen kommer att avvisas.


  • Köp inte ut och bjud inte på alkohol.
  • Prata med äldre syskon och kompisar om att inte köpa ut alkohol
  • Håll koll och ha kontakt med din tonåring under kvällen.
  • Prata med andra föräldrar i skolan

I boken ”Tonårsparlören” finns mer inspiration om hur du kan prata med ditt barn om alkohol. Boken finns att läsa här: iq.se/tonarsparloren Länk till annan webbplats.

Vi är många som tillsammans med dig och din student vill göra studentdagen till en dag att minnas. /Skolledningen Viskastrandsgymnasiet

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2024-04-09] Tider för Avslutning och Studenten

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol