Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

På Viskastrandsgymnasiet finns ett tydligt syfte med allting vi gör. Målsättningen är att ge dig all kunskap du behöver för att jobba med ditt intresse i framtiden. Skolan har sex nationella program, fem av dem är yrkesförberedande och ett är högskoleförberedande. Alla våra program har flera inriktningar. På Viskastrandsgymnasiet hittar du också utbildningar inom anpassade gymnasieskolan, introduktionsprogram och gymnasial lärlingsutbildning.

Korridor

Viskastrandsgymnasiet ligger i centrala Borås och har sin huvudbyggnad på Viskastrandsgatan 8 men vi har också utbildningar som är lokaliserade i Viareds företagspark.

På Viskastrandsgymnasiet går ungefär 950 elever. Med eleverna arbetar 165 anställda. Viskastrandsgymnasiet har ett eget skolkök där maten tillagas varje dag och serveras både på Viskastrandsgatan och i Viared. Vi har en cafeteria där du kan köpa frukost till reducerat pris och är du sugen på fika, kaffe, dricka eller godis så finns det också att köpa. Vi är en kontantfri skola och därför handla du med kort i vår cafeteria.

För att ge dig en så aktuell utbildning som möjligt med bra praktikplatser håller vi en nära kontakt med intressanta branschorganisationer och företag. Samtidigt satsar vi på våra lokaler och vår utrustning. Vi har till exempel tillgång till en modern simulatorhall för lastbilar och anläggningsfordon.

Våra utbildningar tillsammans med en miljö där det är lätt att trivas ger dig alla möjligheter att lyckas. Faktum är att vi är en av Sveriges bästa skolor, med många topplaceringar i yrkes-SM och andra nationella mästerskap.

Skolmjölk delvis finansierat av EU
Information, ikon

Planer, rutiner och regler

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol