Meny

Meny

E-Commerce Product Manager

Skaffa dig strategisk och operativ kompetens för att utveckla digitala affärer och ta fram webb- och e-handelslösningar.
Du förbereds för att ta ett affärsmässigt helhetsansvar för produkter, lösningar, affärsnytta, kundupplevelse, lönsamhet och affärsutveckling.

Sök till E-Commerce Product Manager

  • Nästa start: Augusti 2019
  • Ansökan: Öppnar våren 2019
Schablonbild för e-handel

Kortfakta om utbildningen

Huvudman: Högskolecentrum i Uddevalla.
Utbildningen ges även via TeleBild till Borås och Lidköping

  • Poäng: 400 YH-poäng
  • Längd: 2 år
  • Antal platser: 32
  • Studieform: Platsbunden. Du studerar antingen i Uddevalla i klassrum eller i Borås eller Lidköping via Tele/Bild
  • Studietakt: Heltid 100%
  • Studiestöd: Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

Kontakt

Utbildningsledare Joakim Nilsson 0522-69 61 28
E-post joakim.nilsson@uddevalla.se

Målet med utbildningen

E-handelsutvecklare är en tvåårig utbildning på yrkeshögskolenivå som bedrivs av Yrkeshögskolan i Uddevalla och som även erbjuds via telebild till studenter i Borås Yrkeshögskola.

Webben och mobila plattformar har blivit en självklar del av vardagen. Handel med varor över internet växer varje år och har öppnat en helt ny marknad, för små företag och stora internationella aktörer. Som E-handelsutvecklare skapar du framtidens e-handel och internettjänster.

Framtida yrken

Efter utbildningen har du en yrkesframtid inom flera områden där digital kommunikation, försäljning och tekniska lösningar för webb och mobila plattformar är i fokus. Som E-Commerce Manager, E-handelskoordinator och affärsutvecklare i företag och som konsult på webb- och mediebyrå med uppdrag att identifiera utvecklingsbehov och designa lösningar för målgrupper och digitala kanaler. Du kan jobba som E-handelsutvecklare, E-Commerce Manager, E-handelskoordinator, webbstrateg, projektledare, affärsutvecklare.

Kurser och poäng

Du läser 400 Yh-poäng där varje poäng motsvarar en dags studier.‌

En yrkeshögskoleutbildning har alltid som mål att vara anpassad efter arbetsmarknadens behov, vilket innebär att utbildningen är flexibel med möjligheter att revidera kursplanerna under studietiden.

Kurs

YH-poäng

Digitala affärer

50

Agil projetledning

25

Webb- och interaktionsdesign

30

Affärs- och datamodellering

25

Affärssystem och e-handelslösningar

40

Affärsmannaskap i IT-projekt

30

Produktledning

40

Avancerade e-handelslösningar

40

Lärande i arbete (LIA) 1

30

Lärande i arbete (LIA) 2

30

Lärande i arbete (LIA) 3

40

Examensarbete

20

Summa yrkeshögskolepoäng

400


Upplägg

Du läser utbildningen på distans via Borås Yrkeshögskola. Huvudort för utbildningen är Högskolecentrum Bohuslän i Uddevallalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Studerande i Borås följer föreläsningar och lektioner via videokonferens, som sänds från Uddevalla. Lärare finns i Uddevalla och undervisar två till tre dagar i veckan.

Behörighet till yrkeshögskolan

Du hittar information om behörighet till yrkeshögskolan på yrkeshogskolan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För frågor om behörighet kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Särskilda förkunskaper

Grundläggande behörighet. Godkänt betyg i Svenska 1/A, Matematik 2/B, Engelska 5/A. Godkänt betyg i en av följande kurser: Affärsutveckling och ledarskap, Näthandel 1, Företagsekonomi eller motsvarande kunskaper.

Information till dig som saknar rätt behörighetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på den efterfrågade behörigheten men anser att du har den efterfrågade kunskapen kan du åberopa reell kompetens.
Kontakta oss så berättar vi hur du ska göra för att vi ska kunna bedöma din kompetens.

Betyg och examensbevis

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran erhålla ett utbildningsbevis.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-01-17 13.06

Uppdaterad av:

Dela sidan: E-Commerce Product Manager

g q n C

Företagare, se hit!

Nu har vi börjat planera inför höststarten 2020. Finns det någon kompetens som du saknar i vår region, som skulle passa för vår Yrkeshögskola? Tipsa oss.

Webben och mobila plattformar har blivit en självklar del av vardagen. Handel med varor över internet växer varje år och har öppnat en helt ny marknad, för små företag och stora internationella aktörer.
Som E-handelsutvecklare skapar du framtidens E-handel och internettjänster.

p

Kontakt