Digital kommunikatör
Teknikens framsteg har öppnat upp stora möjligheter för företag och organisationer att effektivt kommunicera sina budskap. I denna utbildning kommer du att lära dig:
- Hur företag och organisationer kan utnyttja sociala medier och internetmarknadsföring för att förmedla sina budskap.
- Metoder för att stärka varumärken, bygga relationer med kunder och framgångsrikt kommunicera budskap.
- Skapande och genomförande av digitala kampanjer samt övervakning av trender inom digital marknadsföring.
Efter avslutad utbildning öppnas möjligheter för yrkesroller som digital kommunikatör, digital marknadsförare, digital marknadsassistent eller kommunikatör inom sociala medier.
Digital kommunikatör
- Nästa start är 20 januari 2025.
- Här är länken till utbildningen på Campus Västra Skaraborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kortfakta om programmet
- Huvudman: Campus Västra Skaraborg, Lidköping.
- Studieform: Platsbunden. Du studerar antingen i Lidköping i klassrum eller i Borås via Tele/Bild.
(Det betyder att din lärare finns på plats i Lidköping men att du som studerande också kan studera i klassrum i Borås eller Uddevalla).
Fysiska träffar förekommer i Lidköping. - Poäng: 300 YH-poäng
- Längd: 1,5 år
- Studietakt: Heltid 100 %.
- Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.
- Utbildningen är kostnadsfri.
Kontakt
Utbildningsledare Johanna Broberg
Telefon: 0510-77 09 38
E-post: johanna.broberg@edu.lidkoping.se
Kurser och poäng som ingår i utbildningen
Du läser 300 Yh-poäng där varje poäng motsvarar en dags studier.
Tabellen visar vilka kurser som ingår i programmet och hur många poäng respektive kurs är på.
Tabellen visar vilka kurser som ingår i programmet och hur många poäng respektive kurs är på.
Kurs | YH-Poäng |
---|---|
Affärs- och organisationskunskap | 20 |
Analys och rapport | 20 |
Content marketing | 30 |
Digital produktion | 30 |
Digital produktionsplanering | 20 |
Juridik för kommunikatörer | 20 |
Kommunikation i digitala medier | 35 |
Projektmetodik | 20 |
Trendspaning/omvärldsbevakning | 15 |
Examensarbete | 10 |
Lärande i arbete (LIA) 1 | 30 |
Lärande i arbete (LIA) 2 | 50 |
Summa yrkeshögskolepoäng | 300 |
Alla kurser är preliminära. Justeringar kan göras under utbildningens gång för att hålla utbildningen aktuell.
Målet med utbildningen
I utbildningen till Digital kommunikatör får du lära dig hur företag och organisationer kan använda sociala medier och internetmarknadsföring i sin kommunikation, hur man stärker varumärken, bygger relationer med kunder och kommunicerar budskap.
Du får en strategisk kompetens för att analysera, definiera, prioritera och utvärdera en digital närvaro som är kopplad till företags och organisationers övergripande affärs- och kommunikationsmål. Du får bland annat också lära dig om medielandskapet, att skapa och genomföra digitala kampanjer samt att bevaka vilka trender som finns inom digital marknadsföring.
Kunskaper som utbildningen ger
Med fokus på metoder, analys och mätning av digitala kommunikationsinsatser, kommer du att kunna optimera marknadsföringsstrategier. Lär dig om ansvarsfrågor inom digital kommunikation och hur insatser kan leda till ökad försäljning och uppnå affärsmål. Genom att arbeta med budgetering, projektprocesser och verktyg från både linjära och agila perspektiv, kommer du att kunna hantera komplexa projekt effektivt. Slutligen, behärska verktyg och metoder för omvärldsbevakning för att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och konkurrenternas aktiviteter.
Utbildning är utformad för att ge dig de färdigheter och den kunskap som krävs för att bli en framgångsrik digital kommunikatör. Ta chansen att bli en nyckelspelare i företags digitala kommunikationsstrategier.
Framtida yrken
Efter utbildningen kan din yrkesroll vara digital kommunikatör, digital marknadsförare, digital marknadsassistent eller kommunikatör inom sociala medier.
Du kan arbeta som anställd på ett företag, i en organisation eller som konsult. Du kan jobba inom de flesta branscher som exempelvis har en marknadsavdelning; på ett privat företags marknadsavdelning, på en kommunikationsbyrå eller webbyrå. Inom den offentliga sektorn kan du ha en funktion på till exempel en kommunikationsavdelning eller som kommunikatör för en förvaltning/enhet.
Om du studerar i Borås
Att plugga i Borås innebär att du har nära till allt och goda kommunikationer till flera städer, som Göteborg, Jönköping, Varberg och Skövde. Våra lokaler ligger centralt, det tar bara ett par minuter att gå hit från Borås resecentrum eller busstationen på Södra torget.
Upplägg
Du läser utbildningen på distans (telebild) vid Yrkeshögskolan i Borås. Du får tillgång till en Appledator under hela din studietid.
Genomförande
Utbildningen erbjuds på tre orter, BoråsLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats., Lidköping och UddevallaLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.. Du väljer den studieort du önskar utgå ifrån när du ansöker. Lidköping är huvudort för utbildningen, vilket betyder att fysiska träffar med hela klassen kommer att äga rum några gånger per termin i Lidköping.
Upplägget på utbildningen är flexibelt och kan variera från kurs till kurs. Beroende på kursens innehåll och kursmoment ges föreläsningar antingen i helklass på plats i Lidköping, via föreläsningssändningar till våra studieorter eller via distansföreläsningar på Teams.
När vi sänder lärarledda föreläsningar från Lidköping följer du föreläsningarna i klassrum via tv-skärmar i realtid på din tilldelade studieort. Det kan även förekomma lärarledda föreläsningar i Uddevalla och Borås, med sändning till övriga studieorter.
Utbildningen omfattar 300 yh-poäng vilket motsvarar 1,5 års heltidsstudier. En vecka motsvarar 5 yh-poäng.
Utbildningen ges på heltid, vilket motsvarar 40 timmar/vecka. När det inte är föreläsningar förväntas du ha tid att arbeta med självstudier och grupparbeten.
Behörighet till yrkeshögskolan
För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskolan på www.yrkeshogskolan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Här kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Om du har pågående studier men inte har gymnasiexamen eller motsvarande kan du ändå ansöka och kompletterar med ditt betyg senare. Sista kompletteringsdag är 1 december.
Särskilda förkunskaper
Lägst betyget E/3/G i följande kurser:
Medier, Samhälle och kommunikation 1 samt Medieproduktion 1:
ELLER
Medier, Samhälle och kommunikation 1 samt Digitalt skapande 1:
ELLER
Medier, Samhälle och kommunikation 1 samt två av nedanstående kurser:
- Fotografisk bild 1
- Grafisk kommunikation 1
- Film och TV-produktion 1
ELLER motsvarande förvärvad kompetens i arbetslivet (reell kompetens).
Reell kompetens
Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
När du ansöker om reell kompetens måste du bifoga ett tjänstgöringsintyg. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.
Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Examen
Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.
Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.
Kontakt
Senast ändrad:
Uppdaterad av: