Utbildningar
Almåsgymnasiet har sex nationella gymnasieprogram och en riksrekryterande utbildning att välja mellan, allt för att du ska hitta det som intresserar just dig. Du kan välja att läsa programmet som skolförlagt eller som lärling. Du kan gå direkt ut i arbetslivet efter avslutade studier, eller studera vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet. På alla program får du grundläggande högskolebehörighet.

Barn- och fritidsprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vill du arbeta med barn, ungdomar eller vuxna? Kanske med fokus på hälsa, säkerhet eller som pedagog? Läs en varierad utbildning där du lär dig att leda och utveckla människor. Barn- och Fritidsprogrammet är en bra väg att gå för dig som funderar på att studera vidare på högskola och universitet. Kanske till förskollärare, lärare, polis, brandman eller socionom?
Floristutbildningen - riksintag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Floristutbildningen ger dig en modern och variationsrik grund att stå på om du vill jobba som florist – eller i ett annat kreativt yrke där skapande och färg möts. Här får du utveckla både din kreativitet och dina tekniska kunskaper inom blomsterdesign. Samtidigt lär du dig viktiga färdigheter för att lyckas i branschen.

Försäljnings- och serviceprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Lockar en karriär inom inköp, marknadsföring och försäljning på olika plattformar? Handelsbranschen är bred och Försäljnings- och serviceprogrammet ger dig kunskaper du behöver för en karriär direkt efter gymnasiet. Dessutom kan du välja en profil som ger dig behörighet till de allra flesta högskoleutbildningar.

Frisör- och stylistprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Efterfrågan på skickliga frisörer, barberare och hår- och makeupstylister är stor. På Frisör- och stylistprogrammet väljer du redan vid ansökan vilken inriktning du vill fokusera på: Frisör, Hår- och makeupstylist eller Barberare (via vår Lärlingsutbildning).

Hotell- och turismprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tycker du att arbeta med service, bemötande, upplevelser och värdskap verkar spännande? Vill du kunna göra nationell eller internationell karriär? Då är Hotell- och Turismprogrammet något för dig. Inom programmet lär du dig att organisera, planera och leda aktiviteter samt planera resor och events. Du tränar på att prata inför mindre och större grupper och får fördjupade kunskaper om turism- och besöksnäringen.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skön gofika med kompisarna, fredagskäket på stan eller Nobelmiddag? Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram med många praktiska inslag. Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang, bageri eller med färskvaror.

Vård- och omsorgsprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vård- och omsorgsprogrammet är ett teoretiskt yrkesprogram där du får yrkesbehörighet att börja arbeta som undersköterska. Du får också högskolebehörighet och kan söka direkt till högskola och universitet om du exempelvis vill bli sjuksköterska, fysioterapeut eller specialistundersköterska.
Arbetsplatsförlagt lärande, APL
På alla yrkesprogram ingår minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det innebär att du lär dig praktiska färdigheter inom ditt program direkt på en arbetsplats. På APL-platsen har du en kompetent och utbildad handledare som vägleder dig, tar hand om dig och lär dig yrket.
Arbetsplatsförlagt lärande, APL Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Lärlingsutbildning
Alla lär sig på olika sätt. Därför finns möjligheten att lära sig på det sätt som passar dig bäst. Att läsa gymnasiet som Lärling innebär att du följer samma kunskaps- och examensmål som de skolförlagda utbildningarna, men du är garanterad minst hälften av undervisningen på en arbetsplats där du har en personlig handledare. Att läsa Lärling är ett annat sätt att gå ett yrkesprogram.
Lärlingsutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kombinera studier med idrottsutbildning
För dig som ska börja gymnasiet och vill satsa på din idrott finns möjligheten att söka till Nationell idrottsutbildning (NIU) eller Lokal idrottsutbildning (LIU). Du söker till ett vanligt gymnasieprogram som alla andra elever. Dessutom gör du en ansökan till idrottsutbildningen separat, enligt datum och i tid, olika för varje idrott. Det är viktigt att du har koll på dina ansökningstider.
Introduktionsprogram
Introduktionsprogrammen vänder sig till dig som inte har gått i en svensk grundskola eller som inte har uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan.
Introduktionsprogram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om du har frågor kontakta:
Senast ändrad:
Uppdaterad av:

Hitta direkt
Självservice
IST Administration för vårdnadshavare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se ditt barns betyg eller lägg till/ändra kontaktuppgifter
Skola24 Öppnas i nytt fönster.
Anmäl frånvaro, se ditt schema
Unikum
Lärplattform/Anmäl frånvaro
Borås Stads skolportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nå dina e-tjänster med en inloggning (för elever och personal)
E-tjänster för elever som börjar årskurs 1
Ansök om modersmålsundervisning
Gmail Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Webbmail för elever