Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Om skolan

På Almåsgymnasiet kan du välja mellan Naturvetenskapsprogrammet som är ett högskoleförberedande programett och ett brett utbud av olika yrkesprogram. Hos oss väntar skickliga och engagerade lärare på dig, som själva har arbetat inom din framtida bransch. De vet vad som krävs för att lyckas. Till sin hjälp har de professionell och modern utrustning, både yrkesspecifika verktyg och den digitala, uppkopplade teknik som du är van vid sedan tidigare.

Naturvetenskapsprogrammet  - Entreprenörskap är ett brett högskoleförberedande program, där du får ökade och fördjupade kunskaper inom alla ämnen. Det är till stor nytta för vad du än väljer att göra i livet. Det är också det programmet som ger dig de mest omfattande möjligheterna till fortsatta studier. Eftersom du läser moderna språk och Engelska 7 får du också värdefulla meritpoäng. Förutom en samhällsvetenskaplig behörighet kan du även läsa matematik 4, kemi 2 och fysik 2 för en naturvetenskaplig behörighet. För att kunna läsa alla tre kurserna krävs utökat program.

En yrkesutbildning hos oss på Almåsgymnasiet innebär att du får en komplett utbildning sör att efter gymnasiet kunna börja arbeta direkt om du vill. Du får öva på ditt yrke under utbildningstiden, på en eller flera arbetsplatser. Detta kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande) och ingår i alla våra yrkesutbildningar. Inom de flesta inriktningarna kan du även välja att läsa utbildningen som lärling. Vi har ett nära samarbete med branschen för att kunna erbjuda dig en så bra praktikplats och utbildning som möjligt. Alla yrkesprogram är såklart också högskoleförberedande efter vissa val du själv gör.

d

Planer, rutiner och regler

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Försäkringsbesked Borås Stad.pdf 29.4 kB 2017-08-18 10.48
Almåsgymnasiet_Plan mot diskriminering och kränkande behandling.pdf 53.6 kB 2019-08-19 14.17

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-08-19 14.21

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt