Logotyp för Borås Stad
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

På Almåsgymnasiet kan du välja mellan ett brett utbud av olika yrkesprogram. Hos oss väntar skickliga och engagerade lärare på dig, som själva har arbetat inom din framtida bransch. De vet vad som krävs för att lyckas. Till sin hjälp har de professionell och modern utrustning, både yrkesspecifika verktyg och den digitala, uppkopplade teknik som du är van vid sedan tidigare.

Yrkesprogram

En yrkesutbildning hos oss på Almåsgymnasiet innebär att du får en komplett utbildning för att efter gymnasiet kunna börja arbeta direkt om du vill. Du får öva på ditt yrke under utbildningstiden, på en eller flera arbetsplatser. Detta kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande) och ingår i alla våra yrkesutbildningar. Inom de flesta inriktningarna kan du även välja att läsa utbildningen som lärling. Vi har ett nära samarbete med branschen för att kunna erbjuda dig en så bra praktikplats och utbildning som möjligt. Alla yrkesprogram är såklart också högskoleförberedande. På en del programfår du även särskild behörighet så du kan söka specifika utbildningar på högskola och universitet direkt efter gymnasiet.

Elever är försäkrade när de befinner sig i eller på väg till skolan. Det sker genom en kollektiv olycksfallsförsäkring via försäkringsbolaget Protector försäkring.

Försäkring av elever

elever i gemensamhetsyta
Information, ikon

Planer, rutiner och regler

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol