Borås Stads logotyp
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Om skolan

På Almåsgymnasiet kan du välja mellan Ekonomi-, Naturvetenskapsprogrammet vilka är högskoleförberedande program och ett brett utbud av olika yrkesprogram. Hos oss väntar skickliga och engagerade lärare på dig, som själva har arbetat inom din framtida bransch. De vet vad som krävs för att lyckas. Till sin hjälp har de professionell och modern utrustning, både yrkesspecifika verktyg och den digitala, uppkopplade teknik som du är van vid sedan tidigare.

Ekonomiprogrammet - Ekonomi & management är ett högskoleförberedande program som fokuserar på ekonomi, organisation och ledarskap. Inom profilen får du även kunskaper inom organisationsutveckling, ledarskap och HR (Human Resources) - kompetenser som är starkt efterfrågade på arbetsmarknaden. Du läser tre kurser med matematik med möjlighet att läsa även Matematik 4 om du vill och det innebär att du måste tycka att det är roligt och vara beredd på att lägga ner en del tid på just det ämnet. Efter avslutade studier kan du söka till många högskoleprogram.

Naturvetenskapsprogrammet  - Entreprenörskap är ett brett högskoleförberedande program, där du får ökade och fördjupade kunskaper inom alla ämnen. Det är till stor nytta för vad du än väljer att göra i livet. Det är också det programmet som ger dig de mest omfattande möjligheterna till fortsatta studier. Eftersom du läser moderna språk och Engelska 7 får du också värdefulla meritpoäng. Förutom en samhällsvetenskaplig behörighet kan du även läsa matematik 4, kemi 2 och fysik 2 för en naturvetenskaplig behörighet. För att kunna läsa alla tre kurserna krävs utökat program.

En yrkesutbildning hos oss på Almåsgymnasiet innebär att du får en komplett utbildning för att efter gymnasiet kunna börja arbeta direkt om du vill. Du får öva på ditt yrke under utbildningstiden, på en eller flera arbetsplatser. Detta kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande) och ingår i alla våra yrkesutbildningar. Inom de flesta inriktningarna kan du även välja att läsa utbildningen som lärling. Vi har ett nära samarbete med branschen för att kunna erbjuda dig en så bra praktikplats och utbildning som möjligt. Alla yrkesprogram är såklart också högskoleförberedande efter vissa val du själv gör.

Lärling

Elever är försäkrade när de befinner sig i eller på väg till skolan. Det sker genom en kollektiv olycksfallsförsäkring via försäkringsbolaget Protector försäkring.

Försäkring av elever

Information, ikon

Planer, rutiner och regler

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
2019 Forsäkringsbesked Olycksfall.pdf 94.1 kB 2019-12-16 11.44
Plan mot diskriminering och kränkande behandling_webb_2020.pdf 136.9 kB 2020-08-31 14.12
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-07-13 15.43

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C