Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Våra lokaler

Bäckängsgymnasiet ligger centralt i Borås, granne med Borås Konstmuseum, Borås Stadsteater, Borås Stadsbibliotek och Gustav Adolfskyrkan. Att promenera till Borås stadskärna tar cirka tre minuter.

  • Besöksadressen är PA Halls terrass 7.
  • Leveransadressen är Schelégatan 7.

Flera av Västtrafiks stadsbusslinjer i Borås, nummer 1, 3 och 8, trafikerar vår hållplats "Bäckängskolan", som ligger längs med Åsbogatan i höjd med Första Villagatan.

Våra lokaler

Eftersom vår skola har vuxit de senaste åren har vi några klassrum utanför vår huvudbyggnad.

För tillfället har vi fyra klassrum i grannhuset Gustav Adolfs församlingshem, i schemat börjar de på siffran 5. Vi har även musikundervisning i Kulturhusets gamla lokaler, dessa börjar på 12 i schemat.

Hitta till rätt sal

I Bäckängsgymnasiets huvudbyggnad är salarna numrerade efter våningsplan.

  • På entréplanet har salarna en etta som första siffra, till exempel 105.
  • På andra våningen börjar salarna med en tvåa, till exempel 208.
  • På tredje våningen börjar salarna med en trea, till exempel 314.
  • Salarna i det som förut var Biologiska muséet, nu Musikinstitution, börjar med en fyra, till exempel 403.
  • Bildhuset ligger bredvid vår huvudbyggnad orienterat mitt emot Konstmuséet mot Åsbogatan till. Lektionssalarna där heter Bild1a, Bild1b samt Bild2 i schemat.
  • Vi har tre nybyggda salar (i en byggnad som förut var matsalsbarack). De heter 601, 602 och 603. De togs i bruk augusti 2017. Ingång sker inte från nuvarande matsal, utan från husets utsida.

Idrott och hälsa

Lektioner i idrott och hälsa hålls framför allt i våra egna gymnastiksalar som i schemat kallas IDH-NEDRE samt IDH-ÖVRE, samt i Sturehallen.

Musikundervisning

Musikundervisning sker (sedan 2014) i vår Musikinstitution, som förut var Biologiska muséet. Byggnaden ligger precis bakom vår huvudbyggnad, vid korsningen där Åsbogatan/Brämhultsvägen möter Fjärde villagatan.

Matsal

Vår matsal som ligger i entréplan byggdes ut för ett par år sedan.

Vårt entréplan och aula

På entréplanet i anslutning till vår huvudentré mot PA Halls terrass hittar ni vår reception samt delar av skolledningen och delar av elevhälsoteamet. En trappa upp ligger vår aula. Om du har frågor kring att hyra den, kontakta oss på 033-35 79 40.

Hur med ett kugghjul

Tillgängliga lokaler

I Tillgänglighetsdatabasen kan du som har nedsatt syn, hörsel, rörelseförmåga, svårighet att tåla vissa ämnen eller svårighet att tolka information läsa hur Bäckängsgymnasiet är anpassad för dig.

Bäckängsgymnasiet i Tillgänglighetsdatabasen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp för Tillgänglighetsdatabasen
Bäckängsgymnasiet

Ombyggnationen 2016-2017

I stora drag handlar ombyggnationen om att dra nytta av skolans före detta innergård, utrymmet mellan huskropparna på Bäckäng. Ombyggnationen är inte avsedd för att öka antalet elever på skolan, utan detta är en justering av lokalerna som behövts i många år.

Innergårdens markplan har blivit en dynamisk yta med cirka 265 sittplatser, som bland annat kommer att användas till matsal under några timmar per dag men även som studieutrymme och en plats för mindre evenemang och uppträdanden.

Ovanpå den dynamiska ytan har vi biblioteket, i tre plan. För att skapa denna luftiga innergård med de olika biblioteksplanen, så har det lagts ett tak med glaspartier, som knyter ihop huskropparna.

Nu har det nya biblioteket öppnats. Där det gamla biblioteket låg, i anslutning till huvudentrén mot PA Halls terrass, har det byggts nya kontor för elevhälsoteamet. I juni 2017 togs de nya kontoren i bruk.

Ombyggnationen innefattade även renovering av tillagningsköket och matsalen, som skedde under juli, augusti 2017.

http://www.bt.se/boras/nya-motesplatser-och-ytor-for-backangselever/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Våra lokaler

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol