Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stad Logotyp, till startsidan

UF-Ung Företagsamhet

Gillar du att lösa problem och se dina idéer bli verklighet? Tycker du om att kavla upp ärmarna och jobba för att nå dina mål? Är du nyfiken på att driva ett eget företag?
Då är Ung Företagsamhet något för dig. Under ett läsår startar och driver du tillsammans med några skolkamrater ett eget företag.

Sven Eriksonsgymnasiet och Ung Företagsamhet ger dig möjligheten att träna och utveckla din företagsamhet och växa som entreprenör. Under ett läsår får du prova på att starta, driva och avveckla ett företag. Till din hjälp har du lärare på gymnasieskolan, rådgivare från näringslivet och dina företagskollegor. Under kursen lär du dig att utveckla affärsidéer, möta kunder, förhandla med leverantörer och sköta bolagets administration. Du och ditt företag deltar i mässor där ni får chans att marknadsföra er produkt till en stor kundgrupp. Om ni går med vinst bestämmer ni i bolaget själva vad ni ska göra med pengarna.

För dig som vill ha en större utmaning i ditt företagande erbjuder vi även möjlighet till internationella affärsutbyten. Ung Företagsamhet har funnits på Sven Eriksonsgymnasiet sedan början av 1990-talet.

Elever på alla våra nationella program kan läsa UF, vilket har gjort oss till en av Sveriges största skolor inom Ung Företagsamhet. Verksamheten har ett stort stöd av det lokala näringslivet som ställer upp med både rådgivning till UF-företagen och som sponsorer av UF-mässorna.

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: UF-Ung Företagsamhet

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol