Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

VIP - Självstärkande kurs

VIP står för Viktig Intressant Person och är en våldsförebyggande kurs som stärker självkänslan. Kursen vänder sig till dig med psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning. Den är för dig som vill träna på att uttrycka dig och bli medveten om dina känslor.

Nästa kurs startar vecka 8, 2024.

Vad gör man på kursen?

På VIP-kursen kan du få prata om dina åsikter och erfarenheter i grupp. Det kan leda till förändring och öka din självkänsla.

Kursledare och deltagare gör tillsammans olika övningar för att bli bättre på att förstå varandra och tycka om sig själva. Då blir det även lättare att göra bra val i olika situationer.

Kursen handlar också om att minska risken att utsättas för våld eller utsätta andra för våld.

På varje kursträff är det ett tema som vi pratar om och gör övningar runt. Under kursen pratar vi bland annat om känslor, kommunikation och om att göra bra val för sig själv. Vi tränar på att sätta gränser och att vara tydlig med vad man vill och inte vill.

Fakta om kursen

  • Kursen är en gång i veckan.
  • Kursen håller på i tolv veckor.
  • Varje träff är två timmar.
  • Du får fika på kursen.
  • Det är sex–sju deltagare i varje kurs.
  • Kvinnor och män går i olika grupper.
  • Kursen startar vecka 8 och vecka 38.

Så här ansöker du

Kontakta VIP genom att ringa eller mejla om du vill ansöka till kursen eller veta mer. Du hittar kontaktuppgifterna här nedanför. Du kan också fylla i ansökan till VIP-kurs direkt på webben. 

Det finns begränsat antal platser till kursen. Du får veta om du får plats senast två veckor innan kursen startar. Om kursen blir full blir du uppsatt på väntelista till nästa gång kursen startar.

Ansökan till VIP-kurs

Om VIP-programmet

VIP är ett våldsförebyggande program framtaget av Bräcke diakoni i projektet Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt. Det är Eskilstuna kommun som utbildar gruppledare i programmet.

Informationsfilm om VIP

Fingeravtryck i olika färger.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

E-post:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: VIP - Självstärkande kurs

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender