Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fairtrade City

Borås arbetar aktivt för att du lättare ska kunna välja varor som är schysst producerade och påverka världen i en hållbar riktning! Sedan 2008 är Borås en Fairtrade City och många av Borås medborgare, företag, organisationer och politiker engagerar sig för Fairtrade.

Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Det innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete samt utbud av Fairtrade-produkter i butiker, på kaféer, restauranger och arbetsplatser. 

Logotypen för Fairtrade City Sverige

Bli en del av fairtrade City Borås!

Fikar ni Fairtrade på din arbetsplats? Anmäl er på Fairtrades webbplats! Tillsammans kan vi göra Borås till en ännu schysstare stad.

För att vi ska kunna fortsätta vara en Fairtrade City krävs ett gemensamt engagemang mellan kommun och näringsliv så att utbudet av Fairtrade-märkta produkter ökar varje år. Ytterligare kriterier innebär bland annat att:

  • Fler aktörer inom näringslivet erbjuder Fairtrade-märkta produkter
  • Fler arbetsplatser i Borås väljer Fairtrade till fikat
  • Det lokala informationsarbetet fortgår genom att höja kunskapen och medvetenheten kring etisk konsumtion bland kommunens invånare.

Fairtrade på jobbet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är då fairtrade?

När du som konsument väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Detta, tillsammans med långsiktiga handelsavtal, ger trygghet för alla dem som inte har så stora marginaler att leva på.

Fairtrade Sverige Länk till annan webbplats.

Styrgrupp

Styrgruppen för Fairtrade City Borås består av representanter från föreningsliv och handel samt politiker och medarbetare. Kontakta styrgruppen genom Fairtrade-samordnare Emma Andersson. Se kontaktinformation nedan.

Tummen up

Sociala medier

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fairtrade City

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter