Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Distansgatan 7

Distansgatan 7 ligger på Hässleholmen i Borås.

Exteriörbild från Distansgatan 7

Boendemiljö inomhus

Distansgatan 7 består av åtta avdelningar med vardera tio lägenheter. Fem avdelningar har svensk inriktning för personer med demenssjukdom, två avdelningar är inriktade på finsktalande personer med demenssjukdom och en avdelning är inriktad på finsktalande personer med somatiska sjukdomar. Lägenheterna är 31-48 kvadratmeter och hyran är baserad på storleken. Till varje lägenhet finns det ett förråd i källaren. Alla lägenheter har ett litet pentry med kyl och spis och ett stort badrum. I lägenheten finns en elmanövrerade säng med madrass. I övrigt möbleras lägenheten av den som bor där, vilket gör att lägenheten får ett hemlikt och trivsamt utseende. Alla lägenheter är utrustade med telefonjack.

På varje enhet finns gemensamma utrymmen som matsal, där de flesta väljer att äta sina måltider, samt sällskapsrum för trevliga gemensamma stunder tillsammans.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Distansgatan 7 har en härlig innergård med promenadstråk och porlande springbrunn. Där odlas det grönsaker, kryddväxter och blommor på sommaren. Detta är en uppskattad plats för både utevistelse och aktiviteter.

I nära anslutning till boendet finns möjlighet till promenader i parkmiljö.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Distansgatan 7.

Utbud i boendet

Det finns tillgång till omvårdnadspersonal dygnet runt. Personalen arbetar med rörlig arbetstid, det ska vara mest personal när boende behöver hjälpen bäst. Sjuksköterkor finns på boendet måndag – fredag dagtid. Under kväll och helger tar kvälls- och nattorganisationens sjuksköterskor över och går alltid att nå.

På Distansgatan 7 finns aktiviteter och underhållning dagligen måndag – fredag. Aktiviteterna varierar, till exempel mini-spa, fotvård och frisör vid behov, sittgymnastik, utflykter med vår minibuss, högläsning, allsång eller bingo. Svenska och Finska kyrkan besöker oss ofta och erbjuder andakter med sång och kyrkkaffe.

Vad finns i närområdet?

Nära Distansgatan 7 finns Hässletorg där det finns ett antal butiker. I anslutning till boendet finns busshållplats med täta förbindelser.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Distansgatan 7

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender