Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Distansgatan 7

Distansgatan 7:s vård- och omsorgsboende är beläget på Hässleholmen i Borås.

Våglängdsgatan 153

Boendemiljö inomhus

Distansgatan 7 består av åtta avdelningar med vardera tio lägenheter. Fyra avdelningar har svensk inriktining för personer med demenssjukdom, tre avdelningar är inriktade på finsktalande personer med demenssjukdom och en avdelning är inriktad på finsktalande med somatiska sjukdomar. Lägenheterna är 31-48 kvadratmeter och hyran är baserad på storleken. Till varje lägenhet finns det ett förråd i källaren. Alla lägenheter har ett litet pentry med kyl och spis och ett stort badrum. Förutom den elmanövrerade sängen med madrass, möbleras lägenheten av den boende själv, vilket gör att lägenheten får ett hemlikt och trivsamt utseende. Alla lägenheter är utrustade med telefonjack.

På varje enhet finns gemensamma utrymmen som matsal, där de flesta väljer att äta sina måltider, samt sällskapsrum för trevliga gemensamma stunder tillsammans.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Distansgatan 7 har en härlig innergård med promenadstråk och porlande springbrunn. Där odlas det grönsaker, kryddväxter och blommor på sommaren. Detta är en uppskattad plats för både utevistelse och aktiviteter.

I nära anslutning till boendet finns möjlighet till promenader i parkmiljö.

Utbud i boendet

Det finns tillgång till omvårdnadspersonal dygnet runt. Personalen arbetar med rörlig arbetstid, det ska vara mest personal när boende behöver hjälpen bäst. Sjuksköterkor finns på boendet måndag – fredag dagtid. Under kväll och helger tar kväll/ nattorganisationens sjuksköterskor över och går alltid att nå.

Distansgatan 7:s vård- och omsorgsboende anordnar aktiviteter och underhållning dagligen måndag – fredag. Aktiviteterna varierar såsom mini-spa, fotvård och frisör vid behov, sittgymnastik, utflykter med vår minibuss, högläsning, allsång och bingo. Svenska och Finska kyrkan besöker oss ofta och erbjuder andakter med sång och kyrkkaffe.

Vad finns i närområdet?

Nära Distansgatan 7 finns Hässletorg där det finns ett antal butiker. I anslutning till boendet finns busshållplats med täta förbindelser.


Senast ändrad: 2019-09-13 10.18

Ändrad av:

Dela sidan: Distansgatan 7

g q n C