Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kvibergsgatan 17

Kvibergsgatan 17 ligger på Byttorp. Här bor du i ett trevligt område med både villor, butiker och hyreshus. På Kvibergsgatan finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Från den 1 november 2023 drivs vård- och omsorgsboendet av Vardaga Äldreomsorg AB.

Mer information om verksamheten och företaget. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvibergsgatan 17

Boendemiljö inomhus

Vård- och omsorgsboende Kvibergsgatan 17 har sju avdelningar. Fyra avdelningar erbjuder boende för personer med demenssjukdom och har totalt 47 platser. Tre avdelningar erbjuder boende för personer med somatisk sjukdom och har totalt 36 platser.

Tre lägenheter har två rum, trinettkök, dusch och toalett och är i första hand avsedda för par som vill bo tillsammans. Övriga lägenheter består av ett rum med trinettkök, dusch och toalett. Till alla avdelningar finns gemensamt kök, tvättstuga, vardagsrum och uteplats. På varje våning finns gemensamma utrymmen som matsal och sällskapsrum.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Från Byttorp tar du dig snabbt och enkelt ner för Alingsåsvägen till centrum. Du har nära till den lilla sjön Kolbränningen och ett kortare elljusspår. Badplats finns samt fiskemöjligheter (kräver fiskekort). Nära sjön finner du Byttorps idrottsplats där Byttorps IF håller till. Fortsätter du cykelvägen bort så kommer du till Hestra Parkstad.

Varje våning har egen uteplats.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Kvibergsgatan 17.

Utbud i boendet

Du erbjuds individuella aktiviteter då du tillsammans med en medarbetare hittar på något som du vill göra. Dessutom har vi gruppaktiviteter varje vecka.

Vid måltiderna skapas en trevlig stämning och vi äter alla tillsammans i det gemensamma köket som finns på varje avdelning.

Frukosten serveras i bufféform och vid lunchen har du möjlighet att välja mellan två olika rätter. På helgerna gör vi det lite extra festligt med en lunch bestående av tre rätter. Varje fredag har vi fredagsmys och på lördagar har vi lördagskondis med kaffe och bakverk. Alla högtider och temadagar uppmärksammas och reflekteras i maten.

Vad finns i närområdet?

Nära Kvibergsgatan finns ett antal butiker som till exempel servicebutik, blomsteraffär, bageri och tobaksaffär. I anslutning till boendet finns busshållplatser där busslinjer tar dig smidigt till centrum.

Verksamhetschef

Medisa Slijepcevic
E-post: medisa.slijepcevic@vardaga.se
Telefon: 0791-406134


Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kvibergsgatan 17

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender