Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Österlånggatan 4

Österlånggatans vård- och omsorgsboende ligger mitt i centrala Borås med närhet till centrum och dess utbud.

Österlånggatan 4

Boendemiljö inomhus

Österlånggatan 4 är ett vård- och omsorgsboende för personer med demenssjukdom och/eller somatiskt (kroppsligt) omvårdnadsbehov. Boendet består av 67 enrumslägenheter och 3 dubbelrum fördelat på sju avdelningar, A – G.

Varje avdelning har gemensamma utrymmen i form av kök/matsal och vardagsrum/tv-rum.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Varje avdelning har tillgång till egen rymlig balkong/altan samt ett inglasat uterum, vilket gör att de boende kan sitta ute redan på våren och en bit in på hösten. Den stora altanen på plan 2 kan användas av boende på alla avdelningar.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Österlånggatan 4.

Utbud i boendet

Vi vill att aktiviteter ska vara ett naturligt inslag i vardagen och erbjuder dagligen aktiviteter och social samvaro i samlingssalen på plan1. Du kan ta del av kommande aktiviteter i aktivitetsprogrammet, som delas ut till de boende och som finns att hämta i entrén.

Återkommande aktiviteter är bland annat bingo, musikcirkel, gruppgymnastik, högläsning, film med mera. Några gånger per år ordnar aktivitetssamordnaren, tillsammans med personalen, spadagar, trivselkvällar, pubaftnar, middagar och utflykter.

Vad finns i närområdet?

I närheten av Österlånggatan 4 finns Simonsland med dess utbud, butiker, mataffärer, caféer samt restauranger. I anslutning till boendet finns busshållplatser, samt ett parkeringshus i direkt anslutning till boendet för besökare.

Månadsbrev

Varje månad skriver vi ett brev om vad som händer på boendet. Här kan du läsa månadens brev:

Just nu finns inget aktuellt månadsbrev.

När en närstående har dött

När en närstående har dött finns det många frågor. Vård- och omsorgsboendet Österlånggatan 4 har en broschyr som beskriver vad som är viktigt att tänka på vid avslut. Pdf, 609.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Österlånggatan 4

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender