Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Österlånggatan 4

Österlånggatans vård- och omsorgsboende ligger mitt i centrala Borås med närhet till centrum och dess utbud.

Österlånggatan 4

Boendemiljö inomhus

Österlånggatan 4 är ett vård- och omsorgsboende för personer med demenssjukdom och/eller somatiskt (kroppsligt) omvårdnadsbehov. Boendet består av 67 enrumslägenheter och 3 dubbelrum fördelat på sju avdelningar, A – G.

Varje avdelning har gemensamma utrymmen i form av kök/matsal och vardagsrum/tv-rum.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Varje avdelning har tillgång till egen rymlig balkong/altan samt ett inglasat uterum, vilket gör att de boende kan sitta ute redan på våren och en bit in på hösten. Den stora altanen på plan 2 kan användas av boende på alla avdelningar.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Österlånggatan 4.

Utbud i boendet

Vi vill att aktiviteter ska vara ett naturligt inslag i vardagen och erbjuder dagligen aktiviteter och social samvaro i samlingssalen på plan1. Du kan ta del av kommande aktiviteter i aktivitetsprogrammet, som delas ut till de boende och som finns att hämta i entrén.

Återkommande aktiviteter är bland annat bingo, musikcirkel, gruppgymnastik, högläsning, film med mera. Några gånger per år ordnar aktivitetssamordnaren, tillsammans med personalen, spadagar, trivselkvällar, pubaftnar, middagar och utflykter.

Vad finns i närområdet?

I närheten av Österlånggatan 4 finns Simonsland med dess utbud, butiker, mataffärer, caféer samt restauranger. I anslutning till boendet finns busshållplatser, samt ett parkeringshus i direkt anslutning till boendet för besökare.

Månadsbrev

Varje månad skriver vi ett brev om vad som händer på boendet. Här kan du läsa månadens brev:

Just nu finns inget aktuellt månadsbrev.

När en närstående har dött

När en närstående har dött finns det många frågor. Vård- och omsorgsboendet Österlånggatan 4 har en broschyr som beskriver vad som är viktigt att tänka på vid avslut. Pdf, 609.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Österlånggatan 4

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender