Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hestra Ringväg 4

Hestra Ringväg 4 vård- och omsorgsboende finns på Hestra, i Borås Stad. Här bor du i ett naturnära område med villor, radhus och hyreshus. Det byggs för fullt i området Hestra. På Hestra Ringväg 4 finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Hestra Ringväg 4

Boendemiljö inomhus

Hestra Ringväg 4 har 28 lägenheter fördelade på två avdelningar. Båda avdelningar är för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är 38 – 50 kvadratmeter stora och har sovalkov, badrum, vardagsrum, hall med stor klädkammare och kök. De större lägenheterna har tvättmaskin och torktumlare. I varje lägenhet finns en säng, annars är lägenheten omöblerad med uttag för TV och telefon.

Några av lägenheterna har balkong eller uteplats.

På varje avdelning och i anslutning till lägenheterna finns gemensamma utrymmen med matsal och dagrum där man kan träffas för en kopp kaffe och småprata. Här finns utrymme för olika aktiviteter.

Personalen lagar frukostbuffé varje dag och den serveras från tidig morgon. Lunch och middag lagas i restaurangen i huset.

Restaurang Hestra Midgård. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eftermiddagsfika erbjuds vid 15-tiden. Efter kvällsmaten finns också möjligheten att äta en frukt, smörgås eller dricka en kopp kaffe om så önskas.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Hestra Ringväg har en fin innegård på första våning och en stor balkong på andra våning. Närheten till naturen och den friska luften gör att du kan uppleva årets alla skiftningar sommar som vinter, vår som höst. Runt boendet finns många promenadstråk och närhet till Byttorpssjön.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Hestra Ringväg 4.

Utbud i boendet

Hestra Ringväg 4 vård- och omsorgsboende erbjuder bland annat mini-spa, högläsning, allsång med tema, vårdarhund, spel, korsord och bingo samt gudstjänst varannan vecka.

Vad finns i närområdet?

I området finns affär, förskola, skola, restaurang och bibliotek. I anslutning till boendet finns busshållplatser där busslinjer tar dig till centrala Borås. Utanför finns en besöksparkering.

Enhetschef och samordnare

Åsa Lindberg, enhetschef
E-post: asa.lindberg@boras.se
Telefon: 033-35 59 56

Anna-Karin Blomgren, samordnare
E-post: anna-karin.blomgren@boras.se
Telefon: 033-35 52 18

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Hestra Ringväg 4

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender