Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Margaretagatan 9

Margaretagatan 9 är ett vård- och omsorgsboende som ligger på Norrmalm i Borås Stad. Här bor du i ett lugnt område omgivet av hyreshus och med naturen inpå. På Margaretagatans  vård-och omsorgsboende finns mindre lägenheter som är avsedda för en person. Trygghetsboendet Margaretagatan 5 ligger precis intill. 

Margaretagatan 9

Boendemiljö inomhus

På Margaretagatan 9 finns 60 lägenheter fördelade på fem våningar, 12 lägenheter på varje våning, alla är till för personer med demenssjukdom. Vi har 18 platser för yngre personer (under 65 år) med demenssjukdom. Lägenheterna är ungefär 30 kvadratmeter stora och har ett stort badrum. På alla våningsplan finns två stora gemensamma balkonger, en med förmiddagssol och en med eftermiddagssol. På varje våning finns gemensamma utrymmen såsom matsal och sällskapsrum. Köken är placerade i mitten på varje avdelning och är en naturlig samlingsplats för vardagsaktiviteter.

Boendemiljö utomhus och omgivning

På Margaretagatan 9 finns en liten trädgård med promenadstig och bord och stolar att sitta vid. Kypesjön och naturen är precis runt hörnet, samt närheten till Borås centrum. Busshållplats finns utanför med busslinjer till centrum.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Margaretagatan 9.

Utbud i boendet

Margaretagatans vård- och omsorgsboende erbjuder aktiviteter och utevistelse i varierad form och utifrån intresse och önskemål.

Vad finns i närområdet?

Nära Margaretagatan finns Kypegården med dess vackra omgivningar och Borås djurpark. I anslutning till boendet finns busshållplatser där busslinjer tar dig till Borås centrum.

Enhetschefer och samordnare

Avdelning A, C och E

Paula Nielsen, enhetschef
E-post: paula.nielsen@boras.se
Telefon: 033-35 34 08

Avdelning B och D

Elin Lönnberg, enhetschef
E-post: elin.lonnberg@boras.se
Telefon: 033-35 83 29

Samordnare

Ulrika Jameson, samordnare
E-post: ulrika.jameson@boras.se
Telefon: 033-35 81 53

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Margaretagatan 9

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender