Meny

Meny

Margaretagatan 9

Margaretagatan 9 är ett vård- och omsorgsboende som ligger på Norrmalm i Borås Stad. Här bor du i ett område med mest hyreshus. Trygghetsboendet Margaretagatan 5 ligger precis intill. På Margaretagatans äldreboende finns bara små lägenheter som är till för en person.

Våglängdsgatan 153

Boendemiljö inomhus

Margaretagatan har 60 lägenheter fördelade på fem våningar, 12 lägenheter på varje våning, alla är till för personer med demenssjukdom. Vi har 18 platser för yngre dementa. Lägenheterna är ungefär 30 kvadratmeter stora och har ett stort badrum. På alla våningsplan finns två stora gemensamma balkonger en med förmiddagssol och en med eftermiddagssol, samt gemensamma utrymmen som matsal och sällskapsrum. Vi lagar mat på alla avdelningar. Köket ligger mitt på varje avdelning och är en naturlig samlingsplats för vardagsaktiviteter.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Margaretagatan har en liten trädgård med promenadstig och bord och stolar att sitta vid. Närhet till Kypegården och naturen.

Utbud i boendet

Margaretagatans vård- och omsorgsboende erbjuder vissa aktiviteter och varje avdelning egna aktiviteter. Fotvård och frisör vid behov, sittgymnastik, högläsning, allsång och bingo. Svenska kyrkan är på plats varannan vecka och erbjuder andakter med sång och kyrkkaffe.

Vad finns i närområdet?

Nära Margaretagatan finns Kypegården med dess vackra omgivningar och Borås djurpark. I anslutning till boendet finns busshållplatser där busslinjer tar dig till Borås centrum.

Senast ändrad: 2019-01-04 08.51

Ändrad av:

Dela sidan: Margaretagatan 9

g q n C