Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Klintesväng 2-8

Klintesväng 2-8 är ett vård- och omsorgsboende som ligger på Sjöbo. Här bor du i ett område med närhet till Almenäs och Sjöbo Torg.

Klintesväng 2-8

Boendemiljö inomhus

Klintesväng 2-8 är ett vård- och omsorgsboende för personer med både somatiska sjukdomar och demenssjukdomar. Boendet har sammanlagt 44 somatiska platser och 16 demensplatser.

Lägenheterna varierar i storleken beroende på vilken avdelning man bor på men alla lägenheter har badrum och kokvrå.

På varje avdelning finns gemensamma utrymmen som matsal och sällskapsrum. Varje avdelning har 1-2 stora altaner.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Klintesväng 2-8 har ett vackert område mellan husen som kallas Paviljongen. En träpaviljong omgiven av gräsmattor och grönska. Mycket populärt under sommarmånaderna. Där har vi även många av våra aktiviteter.
Bakom boendet leder en skogsväg till Kypesjöns friluftsområde.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Klintesväng 2-8.

Utbud i boendet

På Klintesväng 2-8 erbjuds man fotvård och frisör vid behov. Dagtid måndag - fredag finns sjuksköterska i huset. Insatser från sjuksköterska under kvälls- och nattetid finns att tillgå vid behov. Det finns även ett Rehab team som består av arbetsterapeut och fysioterapeut som man har möjlighet att träffa vid behov.

På Klintesväng 2-8 erbjuds man sociala aktiviteter som samordnas av boendets aktivitetssamordnare. Exempel på aktiviteter är bingo, frågesport, musikquiz med mera. Boendet brukar också besökas av kyrkan som erbjuder gudstjänst 1-2 gånger i veckan.

Det finns också en restaurang på boendet som är till för de boende och anhöriga.

Information om restaurang Klintesväng och dagens meny Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad finns i närområdet?

Från Klintesväng 2-8 har man gångavstånd till Sjöbo Torg där man har tillgång till olika affärer och bankomat. I anslutning till boendet finns busshållplatser där busslinjer tar dig till Knalleland och Centrum.


Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Klintesväng 2-8

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender