Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Problem i skolan

Om du tycker att något är jobbigt och du inte trivs i skolan är det bra att prata med någon. Du kan till exempel vända dig till din mentor eller rektorn på din skola.

Elevhälsan hjälper dig

Om du känner dig sjuk, stressad, ofta ledsen, har svårt att sova eller mår dåligt på något annat sätt, kan du kontakta elevhälsan på din skola.

Elevhälsan är till för att alla elever ska må bra. Det finns olika stödpersoner du kan vända dig till på din skola. Det kan till exempel vara kurator, sjuksköterska, psykolog eller specialpedagog.

Elevhälsan Länk till annan webbplats.

Mobbning och kränkande behandling

Du har rätt att få hjälp av skolan om du blir utfryst, slagen eller retad av en elev eller vuxen. Prata med din mentor, någon annan i personalen du litar på, eller elevhälsan.

Skolk och frånvaro i skolan

Om du missar en för stor del av undervisningen kan det innebära att du inte blir godkänd. Har du studiemedel kan de dras in. Prata med din mentor eller rektorn på skolan för att få hjälp.

Styr dina impulser

Repulse är en metod där du kan få hjälp att förändra ditt beteende och styra dina impulser. Bristande impulskontroll kan visa sig på flera olika sätt. Om du har för lite impulskontroll kan du vara utagerande genom att till exempel bli våldsam. Om du har för mycket impulskontroll kan du istället bli inåtvänd och känna dig nedstämd och ledsen.

Mer information hittar du här:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast uppdaterad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Problem i skolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender