Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

E-böcker och ljudböcker

Tack vare bibliotekssamarbetet inom Borås, med Stadsbiblioteket, kan vi erbjuda ett visst utbud av elektroniska böcker och ljudböcker. Förutom detta finns det ju även fria e-böcker och e-ljudböcker på internet. Vi har även tillgång till talböcker via Legimus och Inläsningstjänst, se nedan.

E-böcker

För att kunna använda Stadsbibliotekets e-böcker och e-ljudböcker behöver du lånekort och PIN-kod. Alla elever får en pinkod i ettan. Om du har glömt kan du fråga oss! För att låna e-böcker och e-ljudböcker behöver du ett användarkontobibliotekens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det går att låna två e-böcker per vecka. Skapa ditt användarkontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fria e-böcker

Det finns även många e-böcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet.

Litteraturbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Projekt Gutenberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Projekt Runeberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Svenska klassikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-ljudböcker

E-ljudböcker är en online-tjänst, du är uppkopplad mot Internet under tiden du lyssnar på böckerna. Ljudfilerna kan inte laddas ner utan är så kallat strömmande (från engelskans streaming). Gå in på bibliotekens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Internationella biblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster länkar till sidor med e-böcker och e-ljudböcker på olika språk.

Librivox länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterfria e-ljudböcker som du laddar ned

Ljudböcker, talböcker och Inläsningstjänst

Vi har ett antal mp3-ljudböcker i biblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt tillgång till daisy-talböcker via MTM Myndigheten för tillängliga medierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och andra ljudböcker via Inläsningstjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla elever har konto på Inläsningstjänst. Om du har problem med ditt konto kan du kontakta oss i biblioteket.

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: E-böcker och ljudböcker

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol