Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Om du har rätt till inläst material för dina studier hittar du en hel del böcker på Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. . För att du ska kunna använda dig av Legimus behöver du ett nedladdningstillstånd. Du kan boka tid på ditt närmaste folkbibliotek för en genomgång av de rutiner som gäller och få ditt tillstånd. Informationsmaterial kan du få på skolans bibliotek.

Inläsningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan alla hitta inlästa läroböcker.

E-böcker

Via kommunbibliotekens webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du också låna e-media. Då gäller följande: För att kunna låna e-medier behöver du ditt bibliotekskort och din PIN-kod. Du får låna två e-böcker per vecka. Alla e-medier lånas direkt via kommunbibliotekens webbplats. För att låna e-böcker och e-ljudböcker krävs det att du är inloggad på bibliotekets webbplats med ditt användarkonto.

För att hitta e-böcker som du kan låna söker du i sökrutan som finns i mitten av kommunbibliotekens startsida. Här kan du söka fritt direkt eller göra en förfinad sökning genom att klicka på Utökad sökning och under alternativet Välj medietyp klicka på e-bok. Då söker du bara bland bibliotekens e-böcker och inte bibliotekens fullständiga bestånd.

E-böcker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-ljudböcker

E-ljudböcker är en online-tjänst, vilket innebär att du måste vara uppkopplad mot Internet under tiden du lyssnar på böckerna. Ljudfilerna kan inte laddas ner utan strömmas.

E-ljudböcker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fria e-böcker

Det finns även många e-böcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: E-media

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol