Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

E-media

Om du har rätt till inläst material för dina studier hittar du en hel del böcker på Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster . För att du ska kunna använda dig av Legimus behöver du ett nedladdningstillstånd. Du kan boka tid på ditt närmaste folkbibliotek för en genomgång av de rutiner som gäller och få ditt tillstånd. Informationsmaterial kan du få på skolans bibliotek.

Inläsningstjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan alla hitta inlästa läroböcker.

E-böcker

Via kommunbibliotekens webbsidaöppnas i nytt fönster kan du också låna e-media. Då gäller följande: För att kunna låna e-medier behöver du ditt bibliotekskort och din PIN-kod. Du får låna två e-böcker per vecka. Alla e-medier lånas direkt via kommunbibliotekens webbplats. För att låna e-böcker och e-ljudböcker krävs det att du är inloggad på bibliotekets webbplats med ditt användarkonto.


Är du osäker på hur du ska göra för att låna en e-bok? Klicka på länken nedan så kan du läsa steg-för-steg –instruktion för hur det går till att låna e-böcker.

Steg-för-steg guidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För att hitta e-böcker som du kan låna söker du i sökrutan som finns i mitten av kommunbibliotekens startsida. Här kan du söka fritt direkt eller göra en förfinad sökning genom att klicka på Utökad sökning och under alternativet Välj medietyp klicka på e-bok. Då söker du bara bland bibliotekens e-böcker och inte bibliotekens fullständiga bestånd.


E-ljudböcker

E-ljudböcker är en online-tjänst, vilket innebär att du måste vara uppkopplad mot Internet under tiden du lyssnar på böckerna. Ljudfilerna kan inte laddas ner utan strömmas.

Är du osäker på hur du ska göra för att låna en e-ljudbok? Klicka på länken nedan för att läsa en steg-för-steg-instruktion för hur det går till att låna e-ljudböcker. Info och Steg-för steg guidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fria e-böcker

Det finns även många e-böcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet.

Internationella biblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster länkar till sidor med e-böcker och e-ljudböcker på olika språk.

Librivox länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterfria e-ljudböcker

Litteraturbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Projekt Gutenberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Projekt Runeberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska klassikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: E-media

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol