Borås Stads logotyp
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Hitta information

Informationssökning är en process som går från det allmänna till det mer specifika. Nyckeln till en bra slutprodukt är att börja i tid. Det är viktigt att du känner att du får kontroll över arbetet. Tänk på att genom att arbeta strategiskt kan du göra dig själv rättvisa och nå bästa resultat. Börja alltid med att utforska allmänna källor som:

  • Läroboken
  • Uppslagsverk i både digital och tryckt form

När du skaffat dig en förståelse för ämnet i stort och fått en grund att stå på kan du börja söka i mer specifika källor. I både läroboken och uppslagsverken kan du få tips på hur du kan ringa in ditt ämne ytterligare inför sökning i andra källor som:

  • Facklitteratur
  • Tidskrifter och tidningar

Tänk på att i tryckta källor redovisas information, som var aktuell när boken/tidskriften trycktes. Uppslagsverk som till exempel Nationalencyklopedinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, på nätet uppdateras kontinuerligt.

Nu har du kommit en bra bit på vägen och har lättare att värdera det du hittar på nätet. Under hela informationssökningsprocessen är det viktigt att du skriver ner vilka källor du har använt. Förutom de tryckta källorna i biblioteket har du tillgång till, uppslagsverk och databaser.

Uppslagsverk

Uppslagsverket Nationalencyklopedin på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Litteratur

Du kan söka efter litteratur på biblioteken i Borås via webbsöklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Finns inte boken på vårt biblioteket beställer bibliotekarien gärna hem den till dig.

Librislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är den nationella bibliotekskatalogen där du kan söka efter böcker på bibliotek i hela landet. Böcker från andra bibliotek i landet kan också beställas hem om du ska ha dem till exemple till ditt gymnasiearbetet.

Tidningar och tidskrifter

Mediearkivet/Retrieverlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innehåller artiklar i fulltext från en mängd tidningar och tisdskrifter.

På Viskastrandsgymnasiet finns flera tidningar och tidskrifter för dig att läsa.

Databaser

Alexlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - databas med information om författare från hela världen

Landguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innehåller infomation om världens länder, konflikter, internationella organisationer mm. Utrikespolitiska Institutet står bakom.

Statistiska Centralbyrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlar in all svensk statistik.

Länkkatalog

Inetmedialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en omfångsrik länkkatalog som spänner över många områden. 

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-09-17 15.42

Uppdaterad av:

Dela sidan: Hitta information

g q n C

p

Kontakt