Meny

Meny

Industritekniska programmet - Grafisk teknik och design

Industritekniskaprogrammet är ett program med olika inriktningar och på Viskastrandsgymnasiet har vi inritkningen , grafiska teknik och design som är en lokal inriktning som är skapad efter det utbud och efterfrågan som finns i Borås med omnejd. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom områden som processinriktad eller maskinell materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll.

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper inom industriell teknik och industriteknisk produktion. Den ska utveckla din förmåga att använda utrustning, bearbeta material, hantera industritekniska processer samt arbeta med kvalitetssäkring för såväl produktion som färdig produkt. Utbildningen ska också ge dig kunskaper om helheten i den industriella verksamheten för att göra det möjligt för dig att delta såväl i produkt- och produktionsplanering som i själva produktionen. Industriell produktion förutsätter råvaror och energi. Utbildningen ska leda till att du som elev får insikter om dina och företagens möjligheter att genom val av material, metod och teknik påverka förbrukningen av både råvaror och energi.

På det här programmet blir du expert på allt som gäller trycksaker, från idé till färdig produkt. Du får kunskap om hela tryckprocessen och lär dig förarbete (prepress), olika trycktekniker och den viktiga efterbehandlingen. Du får arbeta med olika material och lära dig vilka metoder och tekniker du ska använda dig av.

Viskastrand har ett eget tryckeri med laserskrivare, textilskrivare, 3D-skrivare och brodyr. Det gör det möjligt för dig att jobba med verkliga uppdrag från kunder och gör utbildningen så lik det riktiga arbetet som möjligt. När du läser denna utbildning är det du och dina klasskompisar som är skolans eget tryckeri. Ni sköter helt enkelt skolans alla trycksaker – från visitkort och namnbrickor till arbetskläder och skyltar.

Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa om det som gäller gemensamt för det industritekniskaprogrammet.

Elev i trycksalen

p

Kontakt

Senast ändrad: 2017-04-07 12.26

Uppdaterad av:

Dela sidan: Industritekniska programmet - Grafisk teknik och design

g q n C

p

Kontakt