Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Samhällsvetenskapsprogrammet - Uniformsyrken

Är du intresserad av att gå ett högskoleförberedande program med praktiska inslag? Vill du lära dig mer om människors agerande i grupper och i samhället i stort? Tycker du att det är intressant att förstå varför människor agerar på olika sätt i olika situationer? Är du dessutom intresserad av Polisens, Försvarsmaktens eller Tullens arbete?

Då är samhällsvetenskapliga programmet med profil uniformsyrken något för dig! Här får du öka din förståelse för människors utveckling, kommunikation och samspel genom både teori och praktik.

Med vår erfarenhet av praktik som yrkesgymnasium vill vi att en stor del av utbildningen är verksamhetsförlagd, vilket innebär att du har möjlighet att göra praktik hos någon av våra samarbetspartners. Det ger dig en unik chans att få insyn i Polisens och Försvarsmaktens vardag.

Inom utbildningen läser du samhällsvetenskapliga ämnen med inriktning mot beteendevetenskap, såsom pedagogiskt ledarskap, psykologi, sociologi och kommunikation. Vi lägger även stort fokus på idrott och hälsa, för att förbereda dig för de fysiska och teoretiska krav som ställs för att kunna bli antagen till utbildningar inom respektive uniformsyrke.

Samhällsvetenskapliga programmet är ett högskoleförberedande program som ger dig behörighet att läsa på högskola eller universitet.

Du kan till exempel studera vidare inom uniformsyrken, men även andra yrken inom det samhällsvetenskapliga området som jurist, kommunikatör, socionom, lärare mm.

Från höstterminen 2020 finns möjligheten att läsa nationell idrottsutbildning (NIU) på Viskastrands Samhällsvetenskapsprogram.

Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vad som gäller för Samhällsvetenskapsprogrammet.

Uniformsyrken
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Samhällsvetenskapsprogrammet - Uniformsyrken

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol