Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Industritekniska programmet - Svets

Viskastrandsgymnasiet har två inriktningar på det industritekniskaprogrammet och en av dem är svets.

Här lär du dig olika svetsmetoder för att sammanfoga olika material. Du kommer att behärska bland annat stumsvets och kälsvets. Utbildningen på Viskastrandsgymnasiet är kvalitetssäkrad av branschen och ger eleverna möjlighet att ta IW-diplom (International Welding). Det gäller att ha förståelse för vilken metod som lämpar sig bäst för de olika materialen för att resultatet ska bli av så god kvalitet som möjligt. Svetsning är ett hantverk som kräver en hel del övning och stor noggrannhet.

Svetsutbildningen ger dig stora möjligheter till arbete inom verkstads-, plåt- eller tillverkningsindustrin direkt efter gymnasiet. Våra yrkeslärare har lång erfarenhet inom branschen. Det ger dig en god insikt i vad arbetet innebär, samtidigt som du bygger ett viktigt kontaktnät inför framtiden.

Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom områden som processinriktad eller maskinell materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll.

Du erbjuds att läsa ämnen som ger grundläggande högskolebehörighet. Möjlighet till särskild högskolebehörighet kan även finnas i vissa fall.

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper inom industriell teknik och industriteknisk produktion. Den ska utveckla din förmåga att använda utrustning, bearbeta material, hantera industritekniska processer samt arbeta med kvalitetssäkring för såväl produktion som färdig produkt. Utbildningen ska också ge dig kunskaper om helheten i den industriella verksamheten för att göra det möjligt för dig att delta såväl i produkt- och produktionsplanering som i själva produktionen. Industriell produktion förutsätter råvaror och energi. Utbildningen ska leda till att du som elev får insikter om dina och företagens möjligheter att genom val av material, metod och teknik påverka förbrukningen av både råvaror och energi.

Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vad som gäller gemensamt för det industritekniskaprogrammet.

Elev som svetsar
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Industritekniska programmet - Svets

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol