Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nordic Express − ett äventyr för dig mellan 15-20 år

Är du mellan 15 och 20 år och redo för ett grymt sommaräventyr? Vill du möta ungdomar från hela Norden, dela idéer och upptäcka hur andra länder jobbar med hållbara städer, kultur och inflytande? Då ska du hänga med på Nordic Express, ett ungdomsutbyte mellan Borås och våra vänorter i Finland, Danmark och Norge!

Vad kan du förvänta dig?

  • Möt nya kompisar från hela Norden Lär känna jämnåriga från Borås och våra vänorter – Mikkeli i Finland, Vejle i Danmark och Molde i Norge. Ni kommer att utforska likheter och skillnader mellan våra kulturer och ha kul tillsammans.
  • En sommar att minnas − Upplev spännande aktiviteter som stadsvandringar, street art, möten med politiker och diskussioner om inflytande och delaktighet. Det är chansen att knyta kontakter och ha roligt på samma gång.

Praktiska detaljer

  • Datum och plats: Utbytet är från 5-9 augusti och du kommer att bo på Borås Camping.
  • Allt ingår: Mat, boende och alla aktiviteter. Du behöver bara ta med ditt glada humör!
  • Endast 7 platser: Vi har begränsat antal platser, så ansök snabbt! Vi letar efter personer som kan skapa en bra gruppdynamik.

Är det för dig?

Om du är mellan 15-20 år och bor eller studerar i Borås, är du välkommen att ansöka. Skicka in din intresseanmälan senast 20-05-2024 och få chansen att vara med om ett nordiskt äventyr som du inte kommer att glömma!

Skicka in din intresseanmälan

För att berätta att du är intresserad av att delta fyller du i formuläret och trycker på skicka in:

Anmälningsperioden är avslutad.

Vad är ett vänortsutbyte?

Ett vänortsutbyte är ett samarbete mellan två städer eller orter i olika länder. Det handlar om att dela idéer, kultur och erfarenheter för att bygga relationer över gränserna. Syftet med vänortsutbyten är att främja internationell förståelse och samarbete. Genom att träffas och utbyta tankar, stärks banden mellan olika samhällen.

Vänortsutbyten mellan Borås och dess vänorter sker vartannat år, med olika städer som värdar varje gång. I år är det Borås tur att stå för värdskapet. Borås har tre vänorter: Mikkeli i Finland, Vejle i Danmark och Molde i Norge. Våra vänorter

För två årsedan arrangerade Mikkeli ungdomsutbytet. Utbytet fick då namnet Nordic Ice-Breaker. Väl på plats diskuterades olika ämnen, framför allt klimatet och jämlikhet med fokus på ungas inflytande som slutligen sammanfattades i en liten kortfilm. Film om förra vänortsutbytet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nordic express
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Nordic Express − ett äventyr för dig mellan 15-20 år

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol