Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Björkhöjdskolan

Björkhöjdskolans byggnad samt en del av skolgården med en klätterställning.

Björkhöjdskolan är Borås nyaste skola. Skolan ligger i ett lugnt, centralt område med skog och natur alldeles inpå knuten. Vi har nära till skolskogen och andra friluftsanläggningar. Våra ljusa lokaler är nyrenoverade, rymliga och ändamålsenliga. Vi som arbetar på Björkhöjdskolan är engagerade i att bygga upp och utveckla skolan till en F-6 skola. Idag har vi 180 elever uppdelade på tre förskoleklasser, tre klasser i årskurs 1, tre klasser i årskurs 2 samt tre fritidshemsavdelningar. Våra ledord är goda relationer, god undervisning, trygghet och studiero. Tillsammans skapar vi en trygg och varm atmosfär som grund för elevernas kunskapsutveckling.

Till Björkhöjdskolan hör även sjukhusskolan som hjälper elever att klara av skolan vid sjukhusvistelse. 

Om sjukhusskolan

Nu växer vi och är en lite större skola med elever i årskurs 7

De unga i Borås blir fler. Därför öppnade vi Björkhöjdskolan 7-9 som tog emot sin första årskull med 7:or hösten 2021. Vi startar fyra klasser. Naturligtvis kommer vi rektorer (Olle Fagerström, rektor för årskurs F-6 och Fanny Olausson, rektor för årskurs 7-9) ha ett nära samarbete för att eleverna, stora som små, ska trivas och utvecklas.

Om Björkhöjdskolan 7-9

Kunskap, samarbete och omvärldskontakter är viktigt inför framtiden. Vi vill att eleverna ska nå så långt de kan och utmanas på sin nivå. Eleverna läser alla ämnen enligt läroplanen, men vi satsar extra på samarbetsförmåga samt kontakter med högskola och näringsliv. Allt för att ge eleverna en utmärkt bas för att studera vidare på gymnasiet. Våra klassrum är nyrenoverade och salarna för NO, hemkunskap, slöjd, musik och bild har dessutom ny utrustning. Idrottshallen är stor och skolmaten lagas på skolan.

Vill du veta mer om Björkhöjdskolan 7-9 är du välkommen att kontakta rektor Fanny Olausson.

E-post: fanny.olausson@boras.se

Hörselprofil på Björkhöjdskolan

Från hösten 2021 erbjuder vi undervisning för elever med hörselnedsättning eller cohleaimplantat (CI) som ska börja i förskoleklass eller i årskurs 7.

På Björkhöjdskolan har vi undervisat hörselintegrerade elever sedan 2018, då vi startade i liten skala. Vi har ett nära samarbete och utbyte med Hörselteam Borås på Södra Älvsborgs sjukhus.

Vår hörselprofil är byggd på inkludering och innebär att elever med hörselnedsättning eller CI går tillsammans med normalhörande elever samtidigt som de träffar andra elever med hörselnedsättning eller CI. Vi har rätt kompetens med pedagoger och personal som har kunskap om hörselnedsättningar och färdighet i teckenspråk eller tecken.

Klassrummen är anpassade för att skapa en bra tal- och hörselmiljö.

Om undervisningen och hur du söker plats på hörselprofilen

Aktuellt från skolan

Dags att söka sommarkollo

Borås Stad och Lutherska missionskyrkan i Borås erbjuder ett kostnadsfritt familjekollo för dig som är ensamstående förälder med barn t.o.m. 12 år, och som av ekonomiska skäl inte kan göra någon resa i sommar. Familjekollot arrangeras 5-8 juli på sommargården Ekhagen norr om Borås och erbjuder dig och din familj miljöombyte, gemenskap, och att knyta nya kontakter. I år anordnas kollot som ett dagläger med de flesta aktiviteter utomhus.

Sista dag för ansökan är 4 juni 2021.

Information om sommarkollo

Kontaktperson vid frågor om sommarkollo:

Karin Meuller, samordnare
Telefon: 0768-88 37 60


Mobiltelefoner och Smartwatch

Skolan har uppdaterat sina trivselregler och lagt till regeln om mobiltelefoner och smartwatch. Anledningen till detta är att skolan inte vill att eleverna ska:

  • ringa eller ta emot samtal under skoltid. Behöver en elev ringa eller ta emot samtal så finns telefoner hos pedagogerna.
  • fotografera
  • ”surfa runt” på olika sighter. Flera av de tjänster som en mobiltelefon kan göra kan också göras med så kallad smartwatch. Därför gäller samma regel för dessa klockor.

De elever som ändå vill ha med sig mobil eller smartwatch till skolan får lämna dessa till klassföreståndaren vid skoldagens början. De förvaras i särskilda lådor som låses in. När skoldagen är slut lämnas de tillbaka till eleverna.

Trafik

Uppmanar alla som kör bil att köra sakta och vara uppmärksam på övrig trafik vid lämning och hämtning. Tack för visad hänsyn under skolans ombyggnation.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Björkhöjdskolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol