Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Björkhöjdskolan

Björkhöjdskolans byggnad samt en del av skolgården med en klätterställning.

Björkhöjdskolan är Borås nyaste skola. Skolan ligger i ett lugnt, centralt område med skog och natur alldeles inpå knuten. Vi har nära till skolskogen och andra friluftsanläggningar. Våra ljusa lokaler är nyrenoverade, rymliga och ändamålsenliga. Vi som arbetar på Björkhöjdskolan är engagerade i att bygga upp och utveckla skolan till en F-9 skola. Idag har vi ca 550 elever uppdelade på från förskoleklass till år 9, samt fyra fritidshemsavdelningar. Våra ledord är goda relationer, god undervisning, trygghet och studiero. Tillsammans skapar vi en trygg och varm atmosfär som grund för elevernas kunskapsutveckling.

Till Björkhöjdskolan hör även sjukhusskolan som hjälper elever att klara av skolan vid sjukhusvistelse. 

Om sjukhusskolan

Aktuellt från skolan

Föräldraråd måndagen den 25 mars kl 17.00-18.00

Måndagen den 25 mars kl 17.00 har vi digitalt föräldraråd. Kvällens tema handlar om särskilt begåvade elever. Björn Eriksson som arbetar som lärare i flexen på högstadiet kommer att föreläsa kring skolans rutin och arbete med särskilt begåvade elever. Länk till mötet skickas ut via Unikum.

Varmt välkomna!

Information om ledighetsansökan

Från och med nu ska vårdnadshavare använda Skola24 för ledighetsansökningar.

Hörselprofil på Björkhöjdskolan

Från hösten 2021 erbjuder vi undervisning för elever med hörselnedsättning eller cochlea-implantat (CI) som ska börja i förskoleklass eller i årskurs 7.

På Björkhöjdskolan har vi undervisat hörselintegrerade elever sedan 2018, då vi startade i liten skala. Vi har ett nära samarbete och utbyte med Hörselteam Borås på Södra Älvsborgs sjukhus.

Vår hörselprofil är byggd på inkludering och innebär att elever med hörselnedsättning eller CI går tillsammans med normalhörande elever samtidigt som de träffar andra elever med hörselnedsättning eller CI. Vi har god kompetens med pedagoger och personal som har kunskap om hörselnedsättningar.

Klassrummen är anpassade för att skapa en bra tal- och hörselmiljö.

Om undervisningen och hur du söker plats på hörselprofilen

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Björkhöjdskolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol