Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kultur i grundskolan

Kultur spelar en viktig roll i våra grundskolor och kommunfullmäktige betonar barns och ungas rätt till kultur. Rätten innebär att få uppleva kultur av hög kvalitet och ha goda möjligheter att utveckla sitt eget skapande. Kultur i grundskolan är ett samarbete mellan Grundskoleförvaltningen och Kulturförvaltningen.

Kulturplan

Kulturens naturliga närvaro i skolan bidrar till unga människors utveckling och bildning. Kulturens roll i skolan innebär att alla barn får kunskap om olika kulturverksamheter samt ges möjlighet att pröva olika konst- och kulturuttryck.

Enligt planen tar Kulturförvaltningen, inför varje termin, fram en kulturkatalog med förslag på aktiviteter. Varje skolenhet ska välja minst två kulturaktiviteter per läsår och årskurs.

Kulturförvaltningens information med kulturplan och kulturkatalog för grundskolan

Skapande skola

Skapande skola är en nationell satsning som innebär att skolor kan få pengar för kreativa konst- och kulturprojekt i skolan. Målet är att långsiktigt integrera konst och kultur i undervisningen och stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet.

Hur vi arbetar med skapande skola

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kultur i grundskolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender