Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Kultur i grundskolan

Kultur spelar en viktig roll i våra grundskolor och kommunfullmäktige betonar barns och ungas rätt till kultur. Rätten innebär både att få uppleva kultur av hög kvalitet och ha goda möjligheter för att utveckla sitt eget skapande. Kultur i grundskolan är ett samarbete mellan Grundskoleförvaltningen och Kulturförvaltningen.

Kulturplan

Kulturens naturliga närvaro i skolan bidrar till unga människors utveckling och bildning. Kulturens roll i skolan innebär att alla barn får kunskap om, och insikt i, kulturverksamheter samt ges möjlighet att pröva olika konst- och kulturuttryck.

Borås Stad har en kulturplan för förskoleklass, grundskola och grundsärskola PDF
Enligt planen tar Kulturförvaltningen inför varje termin fram en kulturkatalog med förslag på aktiviteter. Varje skolenhet ska med hjälp av kulturkatalogens utbud välja minst två kulturaktiviteter per läsår och årskurs.

Ta del av vårens utbud i Kulturkatalogen för vårterminen 2019PDF

Skapande skola

Skapande skola är en nationell satsning som innebär att skolor kan få pengar för kreativa konst- och kulturprojekt i skolan. Målet är att långsiktigt integrera konst och kultur i undervisningen och stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet.
Läs mer om hur vi arbetar med skapande skola.

Senast ändrad: 2019-02-04 12.56

Ändrad av:

Dela sidan: Kultur i grundskolan

g q n C