Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Hestra Midgårdskolan

Hestra Midgårdskolan

Tillsammans utbildar vi världsmedborgare!
- Vi ger möjligheterna att välja sitt liv

På Hestra Midgårdskolan vet vi att det är viktigt med höga förväntningar och stöd på vägen för att eleverna ska kunna utvecklas så mycket om möjligt. Skolans mångfald berikar och vi tar vara på varandras olikheter. Vi vill utveckla framtidstänkare som känner framtidstro och där igenom har möjlighet att forma sitt liv. Vi arbetar tillsammans för att varje elev ska stimuleras att ta personligt ansvar för sin utveckling och sitt lärande. Alla vuxna är lika viktiga för barnens utveckling, var och en inom sitt område.

Några saker vi tror är bra att kunna mer om - både nu och inför framtiden - är hälsa, miljö, demokrati och kunskaper om hur det lokala och globala hänger ihop. Därför finns dessa delar med naturligt i vår skolvardag och ibland även i särskilda teman. Ofta redovisar vi vårt skolarbete i kreativa former som syns runt om i skolan.

Vi finns i stadsdelen Hestra och har 450 elever i en verksamhet som omfattar förskoleklass till och med årskurs 6 samt fritidshem. I vår byggnad ryms skolrestaurang med eget tillagningskök, idrottshall, skolbibliotek samt även äldreomsorg.

Aktuellt från skolan

Skolavslutning

På grund av rådande situation med Covid-19, så kommer skolavslutningen se annorlunda ut i år. Alla klasser har avslutning för sig och föräldrar är tyvärr inte välkomna. Om man ska hämta sitt barn efter avslutningen, så ombeds föräldrar att vänta utomhus men kom ihåg att hålla avstånd!

Skolskjuts hem går för årskurs F - 3 kl 9:10 och för årskurs 4 - 6 kl 9:30. Till skolan går bussen som vanligt.

Jourfritids i sommar

I sommar har vår skola jourfritids under veckorna 28 - 31, detta betyder att flera andra skolors fritidselever kommer att ha fritids hos oss. Om du är i behov av fritds dessa veckor, så kan anmälan göras under veckorna 12 - 16 via Självservice på boras.se.

Månadsbrev

Ta del av rektor Lindas månadsbrev.

Ordningsregler och plan mot kränkande behandling

Vi arbetar för att alla ska vara trygga och trivas, läs mer om vad som gäller hos oss.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-06-04 18.41

Uppdaterad av:

Dela sidan: Hestra Midgårdskolan

g q n C

p

Kontakt