Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Asklandaskolan

Asklandaskolan från skolgården.

Trygghet, kreativitet och inspiration

Asklandaskolan är en tvåparallellig F-6 skola med 269 elever. Skolan har fyra fritidshemsavdelningar: förskoleklass, årskurs 1, årskurs 2 och årskurs 3-6. Vi arbetar i arbetslag och eftersträvar ett tätt samarbete mellan våra fritidsavdelningar men även samverkan med skolan genom till exempel gemensamma teman. Målet är att skapa förutsättningar för våra elever att införskaffa sig kunskap på olika sätt; genom att skapa en röd tråd mellan det teoretiska och praktiska. Det är viktigt för oss att varje enskild elev får möjlighet att utvecklas allsidigt utifrån sina förutsättningar, så långt det är möjligt.

På vår skola arbetar vi gemensamt för att systematiskt utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Vi har erfaren personal med hög kompetens, tillsammans med våra elever skapar vi en lugn och trygg miljö med en positiv syn på lärande.

Våra elever har tillgång till en mycket stor skolgård som främjar fysisk aktivitet och kreativ utomhusvistelse samt skapar stora möjligheter för vår personal att variera sin undervisning.

På Asklandskolan arbetar vi aktivt med att eleverna ska få inflytande över sin skolgång.

Elevinflytande på Asklandaskolan

Vad händer på skolan?

Asklandaskolans pedagoger hade organiserat en lyckad fixarkväll där både föräldrar och elever engagerade sig att hjälpas åt med att göra i ordning vår fina skolgård. Det blev en riktig folkfest med god stämning, en hel del utförd arbete men även god mat och fika. Fixarkvällen uppmärksammades i en artikel utav Borås Tidning, läs hela deras reportage via länken nedan.

Fixarkvällen på Asklandaskolan - reportage i Borås Tidning (BT) Länk till annan webbplats.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Asklandaskolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol