Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Sjömarkenskolan

Bild på Sjömarkenskolan

På Sjömarkenskolan går drygt 430 elever. De är i dagsläget fördelade på 16 klasser i årskurs 1-6, fem grupper i förskoleklass och fritidshemmets tre avdelningar.

Barnens utveckling i fokus

Hos oss ska varje elev utvecklas så långt som det någonsin är möjligt, kunskapsmässigt, men också personligen. Att vi lyckats med det vet vi när elever på Sjömarkenskolan lämnar oss för fortsatta studier bär en känsla av att jag har lyckats med mina studier och min personliga utveckling, mina lärare trodde på mig och mina möjligheter att utvecklas, jag känner att jag kommer att lyckas även i framtiden.

Vårt arbete för elevers utveckling bygger på två viktiga grundbultar: att elever mår bra hos oss och att vi som arbetar på Sjömarkenskolan ständigt utvecklas i vårt yrke.

Vi vet att en av förutsättningarna för barns lärande och utveckling är att de har det bra och mår bra. Att göra allt vi kan för att se till att eleverna trivs och att de får allt det de behöver för att må bra är vårt viktigaste uppdrag. För att elever ska trivas och må bra hos oss är vi noggranna med att ge elever minst fem gånger mer positiv bekräftelse än vi tror att de behöver.

En andra förutsättning för att ge våra elever det bästa lärandet är att vi som arbetar på Sjömarkenskolan systematiskt följer upp och utvärderar vårt arbete. Genom att göra det tar vi reda på vad vi gör bra och vad vi behöver utveckla och lära oss mer om för att förbättra den utbildning vi erbjuder. Att ständigt arbeta för att lära nytt menar vi är avgörande för att skolans alla elever ska få likvärdiga förutsättningar till lärande.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Sjömarkenskolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol