Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Bodaskolan

Bodaskolans entré

Bodaskolan är en F-9 skola med cirka 800 elever.

Skolan är en plats där människor från många olika kulturer möts. Vi jobbar för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och där alla känner sig trygga, uppskattade och delaktiga.

Kännetecknande för Bodaskolan är goda relationer, engagerade vuxna, som utgår från en helhetssyn på elevens utveckling, och elever som trivs och upplever att de lär sig mycket.

Om vår skola

Bodaskolan organiserar även en kommungemensam särskild undervisningsgrupp, A-resursen, som riktar sig till grundskolans årskurs 7-9. Upptagningsområdet är Borås Stad. Lär mer om kriterier för placering följande länk:
A-resursen

Välkommen till Bodaskolan - en skola i tiden

Aktuellt från skolan

Bodaskolan vann finalen i kockdullen

Agnes Artman och Emma Claes från Bodaskolan har vunnit riksfinalen i kockduellen i Stockholm. De var bäst bland 6000 kockar i hela Sverige. Stort grattis från Bodaskolan och Borås stad.

Det var på torsdagen den 30 april som eleverna från Bodaskolan tävlade i på Restaurangakedemin i Stockholm. Den vinnande rätten bestod av marinerad fläskkarré, zucchinisallad, syrade betor och shiitakesvamp med ingefära och vitlök.

"Vi har fått prova vår samarbetsförmåga. Vi har varit bästa vänner ett tag, men aldrig utsatts för sådana här extrema stressövningar tidigare. Sedan har det varit en rolig upplevelse. Vi går ändå sista året på grundskolan och det är kul att sätta ribban högt och gå ut storslaget!"

Citat från Besöksliv.se

Läs mer BT:s artikel  från 30 april Länk till annan webbplats.

Läs mer på Besöksliv  - Sveriges ledande site för besöksnäring Länk till annan webbplats.

Kockduellen

Bild Bt.se

Skolval - Välkommen till Din framtid

Ta tillfället och och välj en skola där eleverna trivs och upplever att de lär sig mycket. Ett bevis på detta är att 91% av eleverna som går på Bodaksolan är nöjda med sin skola, vilket är bäst resultat av alla högstadieskolor i Borås Stad enligt den årliga klimatundersökningen.
Dessutom känner 93% av alla elever sig trygga vilket är näst högst resultat bland stadens skolor. I denna
rankning har Bodaskolan legat i topp flera år i rad.

Skrivschema åk 7-9

Här finns länken till skrivschemat för elever i åk 7-9: Skrivschema Länk till annan webbplats.

I Fokus - Bodaskolans rektor berättar om Bodaskolan för skolfolk i hela Europa

Den 22 november var Bodaskolans rektor, Stefan Kristoffersen, med i Borås Tidning - I fokus. Läs om hans bakgrund och engagemang för skolan i bifogad länk.

BT artikel 211122 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rektor Stefan kristoffersen

Ny lärplattform UNIKUM

Borås Stad har upphandlat en lärplattform för förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Den nya plattformen heter UNIKUM och finns idag i över 80 kommunier i Sverige. Från och med 1 januari 2022 så använder alla skolor den nya plattformen och Poing-Pong är borttagen.

Kontakta ditt barns klassföreståndare om du har frågor om plattformen.

Solceller

Sedan augusti 2020 har Bodaskolan fått en angläggning på 680 kvadrameter solceller installerade på taket. Det är i Borås Stads styre som satsar på förnybar el för att öka klimatanpassningarna. I vår entré sitter ett räkneverk som i realtid visar vad anläggningen på taket producerar. Under ett år blir det ungefär en femtedel av Bodaskolans elförbrunkning.

"Det blir en del av samhällskunskapen och andra ämnen. Det är roligt att vi ligger i framkant - eller där vi ska ligga - och förse eleverna med information som ligger i tiden, säger Bodaskolans rektor Stefan Kristoffersen i en intervju i Borås Tidning. Denna gjordes samband med att Therese Björklund (S) och kommunalråd Tom Andersson (M) besökte Bodaskolan den 18 oktober för att se på solcellerna (Borås tidning 211019).

Solcellspanel

Information kring coronaviruset och covid-19

Elever i årskurs 7-9 har från och med starten av höstterminen 2021 all undervisning på plats i skolan igen. Elever i förskoleklass och årskurs 1-6 har undervisning som vanligt i skolans lokaler.

Skolan anpassar verksamheten utifrån Folkhäsomyndighetens rekommendationer. Det är viktigt att hålla avstånd, tvätta händerna och vara hemma när du är sjuk.

Är eleven frisk ska denne vara i skolan. Eleven ska vara hemma om hen är sjuk med till exempel förkyling, feber, hosta, illamående, huvudvärk eller muskel- och ledvärk. Detta gäller även om eleven är lite sjuk. Eleven är hemma två dagar efter att denne är symtomfri. Sjukanmälan görs som vanligt på Dexter eller på telefon 033-35 79 09 på morgonen.

Om någon familjemedlem har konstaterad covid-19 så ska eleven vara hemma, enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Skolan kan komma att genomföra smittspåring genom att skicka hem gurgell tester

Skolan skickar regelbundet information till föräldrar via elever och skolans informationskanaler Unikum Google classroom, e-postoch sms med mera. Vid frågor kontakta skolans rektorer.

Borås Stads information om corona

Brobyggare på Bodaskolan-lyssna på program från utbildningsradion

Aarne Nyman jobbar som brobyggare på Bodaskolan i Borås med ett särskilt uppdrag att fånga upp de romska eleverna. När Aarne började sitt arbete var frånvarotalen höga bland många av de romska eleverna. Idag har det vänt, och på skolan kan man se en konkret effekt av brobyggararbetet. Aarne har påverkat många elevers liv och deras syn på skolan.

Lyssna på radioprogrammet om verksamheten. Länk till annan webbplats.

Logotype Inclusion of Minorities

EU-projekt åk F-6

Bodaskolan deltar under hösten 2018 - hösten 2021 i projektet Inclusion of minorities - a project in values. Projektet är ett tvåårigt värdegrundssamarbete med ökad inkludering och större framtidstro hos unga som mål. Samarbetet är ett Erasmus+ strategiskt partnerskap finansierat av EU där deltagarna genom ökade kunskaper och erfarenhetsutbyte ska få redskap för att motverka exkludering och fördomar i skolan.

Om projektet Inclusion of miniorities Länk till annan webbplats.

Bodaskolan på sociala medier

Bodaskolan har information på några sociala medier.

Skolbiblioteket:

  • Instagram: bodaskolansbibliotek
  • Tiktok: bodaskolansbibliotek
  • Snapchat: bodaskolanbiblo
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Bodaskolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol