Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Vår profil

En tillgänglig skola med lärandet i fokus.

Föräldrasamverkan

Du som förälder har en viktig roll för att medverka till och påverka att ditt barn får utvecklande och lärorika år i skolan. För oss är det viktigt att elever, personal och föräldrar arbetar tillsammans för att hitta rätt väg till lärande då vår erfarenhet säger att det är då vi lyckas som bäst. Därför vill vi skapa en bra kommunikation mellan oss som jobbar på skolan och dig som förälder. Det sker exempelvis genom veckobrev, föräldramöten och utvecklingssamtal. Möjlighet till samtal i vardagen är förstås minst lika viktigt och du som förälder är alltid välkommen att ställa frågor. Ingen fråga är för liten eller för stor.

Unikum

Unikum är den lärplattform som används av alla skolor i Borås stad. På Rångedalaskolan använder vi framförallt lärplattformen för att informera och kommunicera med våra elevers föräldrar. Information som läggs ut på Unikum kan exempelvis vara veckobrev, omdömen, utvecklingssamtalstider, klassbloggar, påminnelser och sådant som har med hemuppgifter att göra. Som vårdnadshavare med barn på Rångedalaskolan är det alltså bra att ha tillgång till Unikum.

IKT

IT-kunskap är en viktig del för våra barn i framtiden. Vi satsar mycket på IKT och har en klassuppsättning av ipads samt chromebooks för F-1 att använda vid behov. Eleverna i åk 2-6 har ett personligt IT verktyg.

Digitala verktyg används ofta i undervisningen av både lärare och elever. Komplement till arbetsböcker används mycket i alla klasserna, till exempel genom digital litteratur för uppläsning eller genom appar som låter eleven arbeta på sin egen nivå. Med hjälp av dokumentläsare eller stativ visas böcker eller material på storbild i F-3.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol