Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Skolmåltider

Vårt mål är att servera god och näringsriktig mat till våra elever. Vi utgår från livsmedelsverkets riktlinjer och arbetar uifrån den gemensamma matsedeln som finns i Borås Stad.

I Särlaskolans centralkök lagar vi cirka 2000 portioner per dag. Vi serverar Särlaskolans elever, samt skickar till förskolor och gymnasieskolor.

Matsedel

Borås Stad använder sig av webtjänsten Din Skolmat för att nå ut med matsedeln till elever och föräldrar. Du kan se matsedeln i din mobiltelefon genom att ladda ner en app eller gå in på deras hemsida.

Skolans matsedel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om appen Skolmaten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ekologiskt

Varje dag serverar vi till huvudrätten på skolan en salladsbuffé med färska grönsaker och råkost, hårt bröd med ett ekologiskt alternativ, bordsmargarin samt ekologisk mjölk. För att spara miljön serverar vi kyckling oftare än nötprodukter. vi jobbar även för att minska svinnet. All mat äts inte upp, maten som inte hamnar i magen utan i slaskhinken är en belastning både för ekonomin samt miljön. Vi vill att eleverna hämtar fler gånger än att slänga en jätteportion man inte orkat äta upp.

Mer mat från grunden

Vi strävar efter att laga så mycket mat från grunden som möjligt och vi satsar mer på hemlagade grytor och gratänger med kyckling och grönsaker som bas. Fiskgratänger serverar vi oftare än panerad fisk och pulversåser förekommer inte. Vi arbetar efter tallriksmodellen samt Livsmedelsverkets rekommendationer att skollunchen ska innehålla cirka 25-35 % av dagens totala energibehov. Läs gärna mer på Livsmedelsverkets webbplats.

Livsmedelsverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Skolmåltider

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol